Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir projesi olan “Geleceğe Nefes Ol” fidan dikme kampanyası nedeniyle Karakoçan İlçesi’nde binlerce fidan toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" fidan dikim kampanyası çerçevesinde Karakoçan ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Sadık Tatar, Belediye Başkan Vekili Ömer Sarıkaya, İlçe Emniyet Müdürü Tevrat Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, Okul müdürleri, kamu kurum müdürleri, askerler ve öğrenciler katıldılar.

ŞAHİN: İNŞALLAH DİKECEĞİMİZ BU AĞAÇLAR HAYATIMIZA DÜNYAMIZA BİR NEFES OLACAK

Kulubaba tepesinde  bölgesindeki etkinlikte konuşan Kaymakam Abdullah Şahin:  ''Bugün 11 Kasım 2022 saat:11’de  Tarım Orman Bakanlığımızın Türkiye'de genelinde  ağaç dikme etkinliğindeyiz. Karakoçan’da tüm Kamu kurumlarımızla, öğrencilerimizle askerlerimiz ile birlikte, emniyet mensuplarımızla vatandaşlarımız ile beraber ağaçlarımızı fidanları toprakla buluşturuyoruz. İnşallah dikeceğimiz bu ağaçlar hayatımıza dünyamıza bir nefes olacak, ben bu etkinlikten dolayı çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İklim değişikliğinin ülkemize etkilerini en aza indirme yolunda ağaç dikim etkinliği çok önemli. Hem ülkemizin orman varlığını korumak hem de gelecek nesillerin, çocukların ve gençlerin çevre bilinci ile yetişmesi, aynı zamanda toplumsal anlamda da toplumumuzun geniş bir kesiminde çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 81 ilde gerçekleştirilecek proje çerçevesinde bizde Karakoçan ilçemizde Kulubaba tepesinde ki bu alanda fidanları toprakla buluşturuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Karakoçan’da Kulubaba tepesinde ki alanda askerler kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

SMA HASTASI BAŞAK BEBEK HATIRA ORMANI

SMA hastası Başak Bebek için yapılan kampanyada komisyon olarak, Kaymakamlığımıza bir proje sunduk ve Elazığ Valiliğinin izini ile orman müdürlüğünde bağışlanan fidanlar kampanya boyunca gurbetçilerimiz tarafından satın alındı ve geliri SMA Başak bebeğimizin tedavisinde kullanıldı. Gurbetçilerimiz tarafından satın alınan 4 bin ağaç fidanı bugün törenle toprak ile buluştu. 

Başak bebek hatıra ormanında bugün Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkan vekili Ömer Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Sadık Tatar,  Başak Bebek Komisyonundan Murat Ademoğlu, Ramazan Akbulut ve Nursel Şengezer, Cihan Ateş, öğrenciler ve kurum müdürlerinin desteği ile fidanları toprak ile buluşturdular.