Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk’ün Elazığ Karakoçan takımıyla ilgili açıklamalarına bir tepki de Karakoçan dernekleri Federasyonu’ndan geldi.

Basına ve Kamuoyuna başlığıyla duyurulan açıklamada, Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk’ün “Karakoçan’a niye destek veriyorsunuz” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Karakoçan Dernekleri federasyonu, Öztürk’ün uluslararası sözleşmelere ve anayasamızda suç sayılan insan haklarına aykırı bir tavır ortaya koyduğu ifade edildi.

“AYRIŞTIRICI VE ÖTEKİLEŞTİRİCİ AÇIKLAMALARINI KINIYORUZ”

Kısa adı KAR-DEF olan Karakoçan Dernekleri Federasyonu’nun açıklamasında, “Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, 16.05.2021 tarihinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Elazığ ilinin sporuna her zaman katkıda bulunan ve her zaman desteklerini sunan Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’na ithafen; “Karakoçan’a niye destek veriyorsun? Asıl yetimin hakkını onlardan sor” şeklinde yaptığı açıklamalarını kamuoyunda yapılan haberlerden şaşkınlıkla öğreniyoruz. Evrensel bir dil olan sporun dünyada kardeşliği ve barışa uzanan birleştirici gücünün bulunduğunu ve köklü bir geçmişi olan Elazığspor kulübümüzün başkanı Sayın Selçuk Öztürk’ün bu şekilde açıklama yapması; ilimizin Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar ilçelerimizin yok sayılması ayrıştırılması ve ötekileştirilmesine açıkça atıfta bulunarak, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere ve anayasamızda suç sayılan insan haklarına aykırı bir tavır ortaya koymuştur. Elazığ Karakoçan Dernekleri Federasyonu KAR-DEF olarak, başkan Selçuk Öztürk’ü bu AYRIŞTIRICI-ÖTEKİLEŞTİRİCİ açıklamalarından dolayı kınıyor, ilimizdeki diğer ilçelerimizi yok sayıcı insan haklarına aykırı tutumundan dolayı kamuoyundan özür dilemesini ve Türkiye futbol federasyonu’nun hukuki olarak gereğini yapmasını kamuoyu önünde talep ediyoruz” Karakoçan Dernekleri Federasyonu” denildi.