Karakoçan Belediyesi tarafından yapılan kardan adam yarışmasına 50’ye yakın başvuru sonucunda oluşturulan değerlendirme komisyonun yaptığı inceleme ile sonuçlandı.

Yarışmanın birincisi; Başak Bebeğin tedavisine kullanılacağından herkesin hassas bir döneminde olan SMA Tip-1 hastası Başak bebeğin anlatıldığı kardan adam ailesini yapan Semra Dayaklı ve Çocuklarının yaptığı kardan adam olarak belirlendi.

Yarışmada ikinci olarak çocukların yaptığı ve ahlaki değerlerin anlatıldığı kardan adamın sohbet verdiği ve çocukların dinlediği görüntüyü oluşturan Muhahhmed Seydaoğlu Hocanın öğrencilerinin yaptığı kardan adamı belirlendi.

Yarışmada 3. olarak yakın zamanda kaybedilen ilçemizin önemli değer ve simalarından olan Kras Yaşar ve Lili olarak bilinen herkesin gönlünde taht kurmuş iki kardan adamımızı yapan Oruç Can Çakın ve Alihan CİRİT’in yaptığı kardan adamı olarak belirlendi.

AKBABA: TÜM KATILIMCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Karakoçan belediye Başkanı Ayhan Akbaba yaptığı açıklamada, “Yaptığımız bu kardan adam yarışmasına katılan tüm çocuk ve büyüklerimizi kutluyor, yarışmamıza katılarak soğuk kış akşamlarımızı ısıtan ve renkli görüntülerin oluşmasına neden olan tüm katılımcılarımızın ellerini bizde bir nebze olsun ısıtmak amacıyla, Belediyemizden teselli ödülü olarak Termos hediye ediyoruz. Desteklerinden dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.