Karakoçan Fatih İlkokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler günü nedeniyle program düzenlendi.

Programa Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Meletlioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ülküşan Özdemir, sivil toplum kuruluş temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

ATALAN: DÜZENLENMELER GÜNÜN BİRİNDE ENGELLİ OLMA İHTİMALİNE KARŞI DEĞİL, BİREYSEL FARKLILIK ELE ALINARAK YAPILMADILAR.

Fatih İlkokulu Müdürü Recep Atalan, “ Yapılacak her düzenlenme günün birinde engelli olma ihtimaline karşı değil, bireysel farklılık ele alınarak yapılmadılar. Bunun en güzel örneği 2018 yılında engelli sporcularımızın dünya çapındaki yarışmalarında almış olduğu derecelerdir.” diye ifade etti.

KAYA: BU PENCEREDEN BAKTIĞIMIZ ZAMAN ASLINDA BİR ŞANS

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, “ Yüce dinimiz sıkıntısı olana darda olana güçlük çekene yardım etmeyi bize emrediyor. Bu özel ailelerin öyle bir imkanı var ki bu çocuklarımıza bu kardeşlerimize her daim dinimizin emri olan iyiliği yardımı yapma imkanına sahiptir. Bu pencereden baktığımız zaman aslında bir şans değil mi? hani onlara yardım etmek, onların imkanını artırmak, belki bizim kurtuluşumuza vesile olur.  

AKBABA: BELEDİYE OLARAK BUNDAN SONRA ELAZIĞ’A SEYAHAT EDEN TÜM ENGELLİ SEYAHAT ÜCRETLERİNİ KARŞILAYACAKLARINI İFADE ETTİ.

Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “ bizlerde Karakoçan belediyesi olarak bugüne has olarak bir karar aldık. Bundan sonra Elâzığ’a seyahat edecek olan yerli Karakoçan’da yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin seyahatleri noktasında tüm yol ücretlerini belediyemiz tarafından karşılanmasına karar verdik.” dedi.