Karayolları Bölge Müdürlüğü Nereye Taşınacak?

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün il dışına taşınması ile ilgili yakın zamanda protokol imzalanarak ilk resmi adım atılacak. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat Televizyonu’na yaptığı özel açıklama ile karayollarının Hankendi yolu üzerinde bulunan Kesikköprü bölgesine taşınacağını söyledi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü Nereye Taşınacak?

Elazığ kamuoyunun gündeminde olan resmi kurumların il dışına taşınması konusu ile ilgili olarak çalışmalar devam ederken, Karayolları Sekizinci Bölge Müdürlüğü’nün taşınacağı alan netleşti.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Kanal Fırat Televizyonu’na özel olarak önemli açıklamalarda bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: GİDEREK İLİMİZİN GELİŞİMİ NOKTASINDA KATKI SAĞLAYACAK PROJELERİMİZİ KENDİLERİNE SUNDUK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesini yaptık. Yer teslimini yaptık. İlgili firma şu anda inşaat çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Kent-Köy projemizi bitirdik. Kapalı Çarşı restorasyonunu bitirdik. Balakgazi Cam Seyir Terası ve Parkı’nın düzenlemesini bitirdik. Postahane meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ımızın yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi ihalesini geçekleştirdik yine yer teslimini yapıp ilgili firma çalışmalarına devam ediyor. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren seçim öncesi söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bununla birlikte şehrimizin gelişimine katkı sunacak her türlü projeyi de milletvekillerimiz ile birlikte Ankara’da ilgili bakanlıklara, ilgili bürokratlara giderek sürecin takibini yapıyoruz. Geçen haftada 4 günlük bir Ankara mesaimiz oldu. Ankara mesaimizde yine ilgili bakanlıklara ilgili bürokratlara giderek ilimizin gelişimi noktasında katkı sağlayacak projelerimizi kendilerine sunduk” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: ÇOK KIYMETLİ BİR ADIM OLACAK

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Yıllardan beri yine konuşulan ama maalesef mesafe kat edilmeyen resmi kurumların şehir dışına taşınması durumu söz konusu. Ama bizler yine milletvekillerimizle birlikte özellikle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün şehir dışına taşınması ile ilgili Ulaştırma Bakanımıza biz Elazığ ziyaretlerinde kendilerine arz etmiştik. Şimdi kendileri de sıcak bakmıştı. Geçen hafta da Ankara’da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne giderek bir an önce protokol altına alınması noktasında ki çalışmaların hızlandırılması noktasındaki çalışmalarımızın hızlandırılması noktasındaki tavsiyeler ve telkinlerde bulunduk. İnşallah kısa bir süre içerisinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ilimizin dışına taşınması noktasında şehir dışına taşınması noktasındaki protokolü imzalayacağız. Kısa süre içerisinde projelendirip ihalesini gerçekleştirecekler. Ve yeni binalara taşındıktan sonra da inşallah Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu 90 dönümlük arsa yeşil alan, peyzaj düzenlemesi, bir yaşam alanı olarak şehrimize kazandırılacak. Bu şehrimizin gelişimi noktasında çok önemli, çok kıymetli bir adım olacak. Akabinde tabi Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşınması ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: YENİ BİR YAŞAM ALANIYLA ŞEHRİMİZİN HİZMETİNE İNŞALLAH KAZANDIRACAĞIZ

Hankendi yolu üzerinde bulunan Kesikköprü Bölgesinde 170 dönümlük alanın Karayolları’na verileceğini belirterek, şehir içerinde kalan kısmın yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyleyen Başkan Şerifoğulları, “İletişim Fakültesi Üniversite arazisinin olduğu İletişim Fakültesi’nin orada olduğu alanda 600 dönümlük kurum alanları var bizim ayırmış olduğumuz imar planında. Burada 170 dönümlük alanı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne vereceğiz. Şu anda da Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yerini de inşallah yeşil alan yürüyüş alanları, bisiklet yolları yeni bir yaşam alanıyla şehrimizin hizmetine inşallah kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHİR MERKEZİNE YENİ RESMİ KURUM YAPTIRMAMAYLA ALAKALI ÇOK NET BİR KARARIMIZ VAR

Şahin Şerifoğulları, “Biz görevde kaldığımız müddetçe şehir merkezine yeni resmi kurum yaptırmamayla alakalı çok net bir kararımız var, çok net bir duruşumuz var. İnşallah hem yeni resmi kurumların şehir içerisine yapılmasını önleyeceğiz hem de eski şehir içerisinde bulunan resmi kurumların taşınmasını gerçekleştirip şehrimize yeni yaşam alanları oluşturacağız. Şehrimizin güzelleşmesine, gelişmesine katkı sunacağız” diye ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI: FUAR VE KONGRE MERKEZİMİZİN İNŞAAT ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

21 aydır Elazığ Belediye Başkanlığı görevinde bulunduklarını da anımsatan Başkan Şerifoğulları, “Görev süremizin 21. ayındayız. Tabi göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bugüne kadar gelmiş olduğumuz süre zarfında durmadan, yorulmadan koşturarak şehrimizin sorunlarını çözebilme adına seçim öncesi taahhüt etmiş olduğumuz projeleri hayata geçirebilme adına çalışmalarımızı ekibimizle birlikte gayretli bir şekilde yapıyoruz. 21 aylık görev süremiz boyunca şehrimiz adına çok kıymetli adımlar attık. Yıllardan beri konuşulan ama maalesef bir türlü çözüme kavuşmayan fuar ve kongre merkezimizin inşaat çalışması devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hüseyin
hüseyin - 3 yıl Önce

DEPREMDE sınıfta kaldınnnnnnnnnnnnn.gerisi hikaye

Ulaşım Hizmeti Öncelik Olmalı
Ulaşım Hizmeti Öncelik Olmalı - 3 yıl Önce

Haberde temel yanlış olan bir ifade var bunu Elazığ basının geneli yapıyor. Bir sefer taşıma il dışına değil şehir dışına olacak, il dışının ne anlama geldiğini bilmekte fayda var. Buraları alıp şu Ormandan alına alanda ağaçları kesip Fuar ve kongre merkezi gibi yapacaksa Belediye bırakın öyle kalsın. Üçüncüsü Elazığ a 7 yıldır karayolu anlamında yeni proje yapmayan 20 den fazla Elazığ ulaşımında yapılması gerekeni yapmak mı öncelik olmalı yoksa taşınma mı?

Hlm
Hlm - 3 yıl Önce

Karayolları taşındıktan sonra kesinlikle ama kesinlikle fırat üniversitesi hastanesinden oraya doğru olan yolun devamı da açılmalı 2x2 veya 2x3 şeklinde. Bu yolun açılması hem ambulanslar için çok elzem bir yol ve şuan alternatifi yok doğudan gelen ambulanslar çok zorlanıyor ters şeride düştükleri için mevcut yolda zaman kaybı oluyor kritik vakalarda. İkinci olarak ta sürsürü, hicret , ataşehir ve güney çevre yoluna giden araçlar için hem kestirme olmuş olacak hem trafik yükü alınmış olacak. Kara yolları alanınının boşaltılmasının en elzem sebebi bu saydığım sebeplerdir yıllardır neden kamuoyu bu sebeplerle oluşturulmaz anlamam.

NEVZAT HURMA
NEVZAT HURMA - 3 yıl Önce

Çimento fabrikasını taşırsanız ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK bir iş olacak

Betonlaşmasın
Betonlaşmasın - 3 yıl Önce

Merkeze kurum yapılmasın çok doğru altına imzamı atarım. Merkeze Fuar Kongre Merkezi, Mini Terminalde yapılmasın. Yani yeşil alan kazanmaya çalışırken alınan yeşil alanlar yada yeşil alan yapılacak yerler. Betonlaşmasın.

mert can
mert can - 3 yıl Önce

sayın başkanım kesikköprü dediği bugun şehirmerkezine 8 km pincirik tarafına daha uygun olur fuar merkezine ahmet tevfik ozan ismi çok yakışır

Köysel Dönüşüm
Köysel Dönüşüm @mert can - 3 yıl Önce

Mustafapaşa, Abdullahpaşa ve Rüstempaşa yı TOKİ nin köysel dönüşümüne bırakmamalıydı. TOKİ sadece rezerv alanlarına yapmalıydı. 5 kat ısrarıyla dar alana çok daire sığdırmak isteyince bu mahalleleri mahvetti.

elazığlı
elazığlı - 3 yıl Önce

Kamu kurumlarının şehir merkezinden taşınması Elazığ için güzel bir çalışma. Büyük Elazığ meydanı da inşAllah yakın zamanda yapılmaya başlanır. Elazığ meydanını yapan siyasetçiyi elazığ hayırla yad eder..

Korkut
Korkut - 3 yıl Önce

Bir meydandir gidiyor,15 temmuz,A.Aytar,Istasyon,Öğretmenevi,Yeni Valilik meydanı, Kültür Park,Millet bahçesi gibi yerler meydan değilmi?Ayrica bir de mesire alanı var yetmiyor mu?şehrin yüksek rantli bu arsaları,yeni Valilikten stadyuma kadar,tam ortadan büyük bir bulvar ve sagli sollu prestij binalar ile Ankara Kavaklıdere Tunalı Hilmi gibi modern mağazalar çarşılar iş merkezleri yapılıp şu Gazı caddesi keşmekeşini sonlandıralim.Çünkü ne yaparsak yapalım,şehir merkezi değişmiyor .Bunu aşmaliyiz.Gerisi lafi güzaf.

Xyz
Xyz @Korkut - 3 yıl Önce

Kardeş ironi yapmıyorsan , Allah yakınlarına sabır versin evlat olsan bu zekayla yemek verilmez normalında.


SIRADAKİ HABER

banner137