Kardeş Azerbaycan’dan Yardımlar Çığ Gibi Geliyor

Azerbaycanlılar, Türkiye'deki depremlerde mağdur olan vatandaşlara destek olmak için sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan yardım kampanyalarına yoğun ilgi gösteriyor.

Kardeş Azerbaycan’dan Yardımlar Çığ Gibi Geliyor

Azerbaycan'daki Türk iş adamlarının oluşturduğu "Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu"nun başlattığı kampanyaya destek veren çok sayıda Azerbaycanlı, giysi, gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu "Kardeş Kömeği (Yardımı)" platformu da Türkiye'deki deprem mağdurları için yardım toplamaya başladı.

Azerbaycanlı STK'lar, Türkiye'deki depremzedeler için adeta seferber olurken, basında ve sosyal ağlarda Türkiye'ye destek verilmesi yönünde çağrılar yapılıyor, dayanışma ve destek mesajları veriliyor.

Çok sayıda Azerbaycanlı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğine giderek taziyeleri ve desteklerini iletti. Vatandaşlar, Büyükelçiliğin önüne çelenk ve çiçek bıraktı.

ARAÇLARINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Bakü'de faaliyet gösteren otobüs şirketlerinden biri de tüm araçlarına Türk bayrağı astırdı.

Azerbaycan, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye 400'den fazla personel ile insani yardım malzemesi göndermişti.

Azerbaycan Kızılayı, "Seninleyim Türkiye'm" isimli yardım kampanyası başlatmış, Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Türkiye'ye askeri hekimlerden oluşan ekip göndermişti.

Depremin ilk gününden itibaren Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu yardım kampanyasına başladıklarını belirten iş adamı Cengiz Aygör, “Biz burada Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu kadar yardımsever olduğunu tekrardan ispatlamış olduk. Çünkü ilk dakikadan itibaren hepsi yardımlar getirmeye başladı ve devam ediyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137