Kars'ta, patlattığı havai fişeğin gözüne gelmesi sonucu görme yetisini kaybeden Kerem Güneş, Elazığ'da tedavi altına alındı.

Kars Bülbül mahallesinde işten çıkan 15 yaşındaki Kerem Güneş, arkadaş grubu ile birlikte yerde gördükleri havai fişekleri patlatmaya başladı.

Patlayan havai fişeklerden biri Güneş'in sol gözüne isabet etti. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güneş, daha sonra Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

GÜNEŞ: BENİM CANIM YANDI BAŞKASININ CANI YANMASIN

Kerem'in babası Şerafettin Güneş, “Ben köyde oturuyordum. Kerem’de Kars’ta. İşten çıkınca yerde bulduğu havai fişekleri nasıl yapıyorsa patlatıyor. Gözüne geliyor. Saat 19.00’da devlet hastanesine getiriliyor. Ben haber verilince saat 21.00’da buraya geldim. Geldim ne doktor vardı ne başkası. Çocuk kan kusuyordu. Saat 00.0’a kadar orada bekledim. En son ambulansla şehirden çıktık. Elazığ’a geldik. Saat 09.00’da burada olduk. Doktorlar gözüne baktılar. Bir hap verdiler. Yarın ameliyata alacağız dediler. En azından benim canım yandı. Başkasının canı yanmasın” ifadelerini kullandı.

BALBABA: SOL GÖZÜNDE CİDDİ BİR HASAR OLDUĞUNU TESPİT ETTİK

Fırat Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Balbaba, “Bize Kars’tan gece saat 02.00 sularında 112’nin araması ve bizim kabulümüz üzerine hastanemize intikal etti. Hastamızın havai fişek yaralanması geçirdiğini ve sol gözünde ciddi bir hasar olduğunu ilk muayenemizde müşaade ettik. Hastamızda planladığımız şey öncelikle her ne kadar görmesi ışık hissi olmamasına rağmen ilk önce bütünlüğü sağlamayı planlıyoruz ilk ameliyatında. Eğer bunda başarılı olmazsak da bir protez alt yapısı oluşturup hastamızın bundan sonraki yaşantısını belki görmesi olamayacak o gözünde ama kozmetik olarak daha rahat geçirmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.