Zaza aşiretlerinin en büyüklerinden olan Kasıman Aşireti bayramlaşma programında bir araya geldi.

İlk kez düzenlenen bayramlaşma programına katılım oldukça yoğundu.

Birlik ve beraberlik içerisinde ilki gerçekleşen bayramlaşma programında sohbetler edildi,  davul zurna eşliğinde halaylar çekildi hasret giderildi.

YILMAZ: BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, “Biz büyük bir aileyiz. Bu ailede her zaman devletin yanında olan bir ailedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olan bir aile. Her zaman devletini savunan bir ailedi. Öyle devam ediyoruz. Büyük de bir aileyiz. Aşiret demeyelim. Eskiden aşiret deniliyordu, ağzımız alışmış. İlk buradan başlandı. Aile fertleri birbirini tanımak için bir araya geldi. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

DEMİR: PANDEMİDEN DOLAYI YERİNE GETİREMEDİĞİMİZ BİR SÜREÇTİ

İlimizin tanınmış avukatlarından İzzettin Demir’in büyük katkılarıyla kurulan Kasıman Vakfı ile ilgili açıklamalarda bulunan Av. Demir, “Biz vakıf olarak böyle bir oluşumdan sonra özellikle kısa vadede aile mensuplarının birbiriyle buluşması, kaynaşması, bir araya gelmeleri; en azından ataların ilk geldiği köyü tanımaları hasebiyle her yıl Kurban Bayramı’nın belirli bir gününde bir köyde toplanma şeklinde karar almıştık. Şu anda ilkini gerçekleştiriyoruz. Aslında çok önce planladığımız fakat yerine getiremediğimiz özellikle pandemiden dolayı yerine getiremediğimiz bir süreçti bu” şeklinde konuştu.

İNCE: BUNDAN SONRA GELECEK NESİLLERE İNŞALLAH BİR ÖRNEK OLUR

Kasıman Vakfı Başkanı Murat İnce de, “Bu vakıf çatısını kurduktan sonra ben dedim ki bugün tarihi bir gün. Bu Kasımhan Vakfı’nı kurduk, bundan sonra gelecek nesillere inşallah bir örnek olur ve bizim ailemiz bundan sonra bu vakıf çatısı altında herkes birbirini görecek, birbiriyle iletişim kuracak. Bende 40 yıldan fazladır Elazığ’dan çıkmış bir kişiyim. Memlekete taziyelerde falan gelmişim. Onun dışında yoktum. Çoğu insanı ondan sonra tanıdım” dedi.

Katılım sağlayan davetlilerde etkinliğin geleneksel hale getirilmesini ve her yıl yapılmasını talep etti.