Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Faaliyetleri kapsamında havza köylerinde “Bakliyat Selektörü, Üzüm Sıkma ve Salça Makinesi ve Ceviz Soyma Makinesi” Dağıtımı yaptı.

2020 Yılı programı kapsamında planlaması yapılan ve çalışmalara başlanılan Elazığ İli Maden İlçesinde bulunan Polat Mikro Havzası içerisinde yer alan Yıldızhan, Polat ve Kavak Köylerinde yaşayan insanların hayat şartlarını iyileştirmek ve gelir düzeylerini arttırmak amacı ile 23 Adet Sera, 160 Adet Hanede Isı Yalıtımı, 20 Adet Meyve Bahçesi Kurulumu, 750 Adet Arı Kovanı, 300 Hanede Güneş Enerjili Sıcak Su Sistemi, 200 Adet Kuzineli Soba, 3 Adet Üzüm Sıkma Makinesi, 1 Adet Bakliyat Selektör Makinesi, 3 Adet Ceviz Soyma Makinesi, 3 Adet Sulama Havuzu ve 120 Hanede de Çatı Sacı Kaplaması yatırımları planlandı.

ÇETİNER: BİZ DE BUNA KAYITSIZ KALMADIK

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Özellikle bu makine teçhizat konusundaki siz toplantılarımızda dile getirdiniz ve bizden talep ettiğiniz üniteleri size teslim ediyoruz. Bunların içerisinde malum bu bölgede çok meşhur belki patentini almışsınızdır; fasulye. Hazar veya Bermaz fasulyesi, sizin talebiniz bizden 1 tane bakliyat selektör makinesiydi. Biz de buna kayıtsız kalmadık. Bir tane size bir tane de diğer mikro havzaya verdik. Bir de üzüm sıkma makinası, aynı zamanda domates ürettiğiniz zaman salça da yapabileceğiniz bir makine. Bir de bu bölgede yoğun ceviz olduğu için ceviz soyma makinesini de sizlerin ortak kullanımına sunduk” ifadelerini kullandı.