"Keban İlçesi, Su Ürünleri Üretiminde Bir Markadır"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, ilçe ziyaretleri kapsamında Keban İlçesini ziyaret etti. Başkan Alan, Su ürünleri yetiştiriciliğinde Keban’ın ülke genelinde marka olduğunu ifade ederek sektörün önemli sorunları olduğunu ve bunların ivedi şekilde çözümü için girişimlere başladıklarını açıkladı.

"Keban İlçesi, Su Ürünleri Üretiminde Bir Markadır"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, ilçe ziyaretleri kapsamında Keban İlçesini ziyaret ederek, yöneticiler, STK temsilcileri ve Oda üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Alan, Su ürünleri yetiştiriciliğinde Keban’ın ülke genelinde marka olduğunu ifade ederek sektörün önemli sorunları olduğunu ve bunların ivedi şekilde çözümü için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Başkan Alan ve beraberindeki Elazığ TSO heyeti Keban programına Kaymakam Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı Fethiye Atlı’yı makamında ziyaret ederek başladı. Kaymakam Baskın ve Belediye Başkanı Atlı’yı ziyaretinde ilçeye katkıları ve işletmelerin sorunlarıyla ilgili yaptıkları girimlere teşekkür eden Başkan Alan, Keban ilçesinin Su ürünleri yetiştiriciliği ve turizm ile ön plana çıktığını ifade etti.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı Fethiye Atlı da Başkan Alan’a teşekkür ederek, başta ilçelerin kalkınması ve iş dünyasının sorunlarının çözümü noktasında yaptığı çalışma ve girişimlere şahit olduklarını ifade ederek başarılar dilediler.

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ilçede bulunan üyeleri bir bir ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Alan program sonunda yaptığı değerlendirmede su ürünleri sektörünün önemli sorunları olduğunu ifade ederek, “Bugün arkadaşlarımızla birlikte Keban ilçemizde bulunan üyelerimiz ve ilçe yöneticilerine ziyaretlerde bulunduk. Keban İlçemiz hakikaten üretim kapasitesi ve ihracatı ile bugün iç sularda başta alabalık olmak üzere su ürünleri yetiştiriciliğinde artık ülkemizin bir markası haline gelmiştir. Ancak çok büyük su potansiyeli olmasına karşın gerek ekonomik değer gerekse istihdam noktasında halen istenilen noktada değildir. Bunun başlıca nedenlerine baktığımızda, Keban Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanımız Sayın Yücel Doğan, sektöre çok büyük emek vermiş ve bugünlere gelmesine önemli katkılar sağlamış olan Meclis Üyemiz Ayhan Şimşek ve sektörde yer alan Fırat Alabalık İşletmesi ve diğer tüm üreticilerle görüştüğümüzde uzun bir dönemden beri devam eden ancak bir türlü çözülmeyen sorunları olduğunu görüyoruz. Bugün direk olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiği su ürünleri yetiştiriciliğinde baktığımızda en önemli sorunların yol, elektrik, telefon gibi altyapı işleri, balık hastalıklarının araştırılması ve üreticilerin bilgilendirilmesini yapacak hizmetlerin olmayışı ve yem başta olmak üzere girdi maliyetlerinin yüksek oluşudur. Üreticilerimiz ve Kooperatifimiz bu konuları başta siyasiler olmak üzere ilgili tüm makamlara taşıdıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç elde edemediklerini söylemektedirler. Elazığ ekonomi ve sanayisini kalkındırıp geliştirecek isek bunun ilçelerden başlaması gerektiğini her platformda ifade ediyoruz. Yüce Allah Keban ilçemize çok önemli kaynaklar ve imkanlar ihsan etmiş. Bunu iyi değerlendirmek ve halkımızın refah seviyesini yükseltmek ise biz yöneticilere düşmektedir. Konuyu Sayın Valimize ileterek hafta başında bir görüşme gerçekleştireceğiz. İş dünyası ile çok yakın bir iletişim ve sürekli istişare halinde olan Sayın Valimizin bu sorunların çözümü noktasında yeni bir süreç başlatacağından şüphemiz yoktur. Hedefimiz tüm potansiyellerini ekonomiye kazandırmış ve güçlü bir ekonomiye sahip Elazığ inşa etmektir. Bu noktada bize destek olan tüm kurum ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137