Mustafa Tekay’ın dükkânının kapısının önüne yıllar önce yaralı bir kedi gelir ve Mustafa Tekay o kediyi sahiplenir. O gün sahiplendiği kedinin iki tane koskoca yavrusu, Tekay’ın ise kedili dükkânı oldu.

Hayvanların istismar edildiği günümüzde Mustafa Tekay’ın tek amacı hayvan haklarının savunulması.

TEKAY: ARTIK DÜKKANI ONLARA FEDA ETMİŞİZ

Mustafa Tekay, “Bu yolculuk, anneleri yavruyken daha 3-4 aylıkken dükkâna geldi geldiğinde de bir gözü görmüyordu. Gözüne vurmuşlardı, gözü akıyordu. Onu hemen aldık, veterinere götürdük. Gözüne merhem aldık, damlasını aldık, baktırdık. Bütün aşılarını yaptırdık, daha dükkânın sahibi oldu. Dükkândan daha ayrılmadı. Daha geldi, gitti 2 senedir burada. Geldi burada doğumunu yaptı. Bunun öncesinde yine doğum yaptı, 3 yavrusu oldu onlar öldü. Bire daha doğum yaptı, 3 tane yavrusu oldu 2’si yaşadı, biri öldü. Onlarda büyüdüler. Artık dükkânı onlara feda etmişiz. Şimdi bir sıkıntı yok Allaha şükür” dedi.

TEKAY: ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ MİLLETE KARŞI

Bu anlamlı davranışıyla herkese örnek olmaya çalıştığını söyleyen Tekay, sadece dükkânında değil bahçesinde de kedileri olduğunu ifade ederek, “Örnek olmaya çalışıyoruz millete karşı. Bahçemde de kedi var benim. 5-6 tane. Onlara da bakıyorum yemeğini her şeyini veriyorum. Hayvan sevgisi küçüklükten beri bende var. Gördüğümüz zaman seviyoruz, sempatim var”diye kaydetti.

TEKAY: ŞİDDET UYGULAYANLARI KINIYORUZ

Mustafa Tekay, “Şiddet uygulayanları kınıyoruz. Devlet inşallah bu konuda ağır bir ceza verir. Bunu gönülden istiyoruz. Adamlar vuruyor ediyor, bir suçu bir şeyi yok. Bir şey yapmıyor. Ama bizce vuruyorsa bir insanla eşdeğer olsun. İnşallah iyi olur. Herkes en azından köşeye bir yemek kabı koysa, süt su koysa çok iyi olur” açıklamalarında bulundu.

VİDEO