“Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın Açılışı Gerçekleştirildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın projeleri arasında yer alan “Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın açılışı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

“Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın Açılışı Gerçekleştirildi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehre prestij kazandıran projeleri arasında yer alan ve Elazığ’ın özüne yakışır bir şekilde inşa edilen “Elazığ Belediyesi Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın açılış programı düzenlendi.

Düzenlenen törenle birlikte “Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı” yoğun katılım ile açıldı.

Açılış programına Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.

TÜRKMEN: DOĞA HARİKASI BİR PARK

Çaydaçıra Mahallesi Muhtarı Hıdır Türkmen, “Bugün açılışını yapacağımız bu güzel doğa harikası parkımızı mahallemize kazandıran başkanımıza, park bahçeler müdürümüze sonsuz teşekkür eder, mahallemize farklı bir değer katıp güzel bir yaşam alanı çocuklarımıza, yaşlılarımıza oluşturduğu için kendilerine şükranlarımı arz ederim. Belediye başkanımız 4 Ağustos’ta Pazar yerimizin ihalesini yaptı. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını mahalle sakinlerine duyurur saygılarımı arz ederim” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğuyla sizleri en derin muhabbetlerimle selamlıyorum. Yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle insana huzur ve güven telkin eden bir şehir imar etmek, herkesin huzur içinde hayatını idame ettireceği yaşanabilir bir şehir oluşturmak asli görevimizdir. Hiçbir kimseyi, hiçbir mahalleyi ötekileştirmeden, ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla bu şehirde yaşayan herkesin belediye başkanı olarak adil ve şeffaf hizmet sunmayı kendimize ilke edindik. Bu ilke doğrultusunda şehrimizin dört bir yanına adil bir anlayışla hizmeti ulaştırmaya kararlıyız. Hiçbir zaman esirgemediğiniz destek ve gözlerinizdeki muhabbet bizler için en büyük güçtür. Şehrimizi daha güzel yarınlara taşımak adına şehrimize kalıcı hizmetler kazandırma yolunda canla başla, gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehir için bu şehrin geleceği için söz verdiğimiz tüm projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

EROL: ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, “Benim belediye başkanımızla ilgili iki yorumum, iki değerlendirmem var. Bunlardan birincisi siyaseten toplum çok böyle şeylere açık değildir ama açık değildir ama siyasetteki farklılığı Elazığ’da yaratarak bu farklılığı devam ettireceğiz. Birincisi Elazığ belediye başkanı aynı partiden olmasak da başarılı bir belediye başkanı mı evet başarılı bir belediye başkanı. Niye? Çünkü Elazığ’ın bütün mahallelerini gezdiğimde görünür hizmetlerle karşılaşıyorum. Halkın talepleri doğrultusunda Elazığ’ın beklentileri doğrultusunda, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında yeni projeler yarattığını, bu projelerle vatandaşa katkı sunduğunu, hizmet getirdiğini görüyorum. Bunu bir tespit edelim. İkincisi; iyi bir belediye başkanı mı? Evet iyi bir belediye başkanı. İyi bir belediye başkanı nasıl olur? İyi bir belediye başkanı hem başarılı bir belediye başkanı olur hem de kendi ilindeki kamu düzenini, kamu otoritesinin sağlanmasına, siyasete nezaketin egemen kılınmasına katkı verir. Bugün AK Partili bir belediyenin bir açılış töreninde Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekilinin konuşma yapması işte belediye başkanımızın iyi bir belediye başkanı olduğunun da göstergesi. Ben sayın belediye başkanına bu nezaketinden dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Bizler bu kentte seçilmiş kişileriz. Yani milletvekilleri, belediye başkanları siyasi partilerin il başkanları, muhtarlarımız, sivil toplum örgütü başkanlarımız… toplumda ve kamuda hepimizin ayrı ayrı görevleri var, hepimizin ayrı ayrı sorumlulukları var. Ama bu görev ve sorumluluklarımız devletin düzeniyle, devletin hiyeraşisiyle, devletin gelenekleriyle oynama ve onları yıpratma hakkını bize vermez. Devlet hepimizin milletidir, devlet hepimiz için kutsaldır. İlimizin valisi yalnızca hükümeti temsil etmez. Aynı zamanda devleti temsil eder. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde makamında Türk bayrağı taşıyan, iki tane makam vardır. Bunlardan birincisi devleti ce hükümeti temsil eden, Sayın Cumhurbaşkanının makamıdır. İkincisi, hükümeti ve devleti temsil eden valilerimizdir. Yani valilerimizdir hükümetin inisiyatifiyle atanabilir. Ama devlet adına görev yapar. Onun için ilimizin valisine karşı söylemlerimizde, eleştirilerimizde, uyarılarımızda haddimizi bileceğiz, yerimizi bileceğiz, seviyemizi bileceğiz. Birebir görüşmelerde ikazlar yapılabilir ama kamuya açık bir ortamda, kamuya açık bir düzende ama kamuya açık basın aracılığıyla ben ilimizin valisi kim olursa olsun ismi hiç önemli değil. Devleti korumak adına ilimizin valisine devlet adına sahip çıkmayı Elazığ halkının bir seçtiği milletvekili olarak kendime görev biliyorum” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: 28 AYDA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILDI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise, “1994-2002 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yol bakım müdürlüğü yaptık. Sonrasında ulaşım daire başkanlığı oldu. Türkiye’de belediyeciliğin ne olduğunu Refah Partisi gösterdi bu ülkeye. Gerçekten çok büyük hizmetler yaptı. Ve onun devamında da AK Partili belediyeler gerçekten bu ülkeye belediyecilik nedir, hizmet nedir öğretti. Belediye seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti. Yaklaşık 2 buçuk yıl. Ben İstanbul’da görev yaptım uzun yıllar. İstanbul’la da irtibatlıyım Ankara’yla da. Hayatımızın yarısı Ankara’da yarısı burada geçiyor. Meclis çalışmaları olduğu zaman Ankara’dayız. Kalan zamanda da Elazığ’dayız. İşte meclis tatili dolayısıyla da aşağı yukarı 1 ay kadar buradayız. Bir o kadar da Elazığ’ımızda il, ilçe, belde geziyoruz, gezeceğiz. Maalesef geçen bu 2 buçuk yıl içerisinde siyasi polemikten başka o güzelim metropollerde bir hizmet yok ortada. İstanbul’da, Ankara’da. Ama AK Partili belediyelerde işte 28 aydır göreve gelen belediye başkanımız seçimlerdeki vaatlerini birer birer yerine getiriyor. Bugün de Kent-Köy projesi gibi gerçekten örnek, güzel bir projeyi Çaydaçıra Mahalle’mizde gerçekleştirmiş oldu. Bu projenin açılışında bir aradayız. Ben kendilerini candan yürekten tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” diye ifade etti.

YIRIK: ELAZİZ HALKI HİZMETE ÇOK LAYIK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık da, “Adı ne olursa olsun çocuklarımıza, kadınlarımıza, değerli hemşehrilerimize köy hayatıyla bir arada kılan onlara şehir ortamında sunan güzel bir mekan hazırladığı için ben kendisine teşekkür ediyorum. Milletimize hayırlı olsun. Avrupa’ya gittiğinizde İngiltere’sinde, Almanya’sında ve diğer ülkelerde şehir hayatıyla köy hayatının iç içe olduğunu, şehrin merkezinde binlerce kilometre karelik park alanlarının olduğunu, içinde ağaçların, binlerce yıllık çınarların olduğu tavşanların koştuğu, sincapların ağaçtan ağaca zıpladığı o güzel parkları yurt dışına gidenler de biliyor, hep beraber gördük. Aklımızdan hep şunlar geçiyordu; ‘keşke böylesine güzel parklar bizim memleketimizde, bizim şehirlerimizde de olsun’ insanlarımız burada hafta sonlarında, müsait zamanlarında piknik yapsınlar, çocuklarımız koşup çimenler üzerinde top oynasın, oyunlar oynasın. Çin bilgeliği diyor ya ‘işitirsem unuturum, görürsem hatırlarım ama yaparsam anlarım’ işte bizim çocuklarımız… böylesine güzel bir ortamda hayvanlarla, evcil hayvanlarla, doğal hayatın getirdiği bitkilerle birlikte büyüyecekler ve çocuklarımız Elazığ’ın merkezinde köy hayatını da yaşamış olarak geleceğe daha güçlü hazırlanacaklar. Elaziz halkı hizmete çok layık, müstahak, hizmet edilesi bir halk. Verdiğiniz, yaptığınız tüm çalışmayı karşılığını sözleriyle, övgüsüyle, duasıyla veren, teşekkür etmeyi bilen güzel insanlar. Bizler yönetici olarak üzerimizde veballer var. Bulunmuş olduğumuz koltuklarda insanlarımıza güzelliği, hizmeti, mutluluğu sunmak gibi bir yükümlülüğümüz var” diye ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdelenin ardından “Kent-Köy Yeni Yaşam Alanı”nın açılışı gerçekleştirildi

KENT-KÖY YENİ YAŞAM ALANI İÇERİSİNDE BULUNANLAR

Şehrin stresinden ve karmaşasından bunalan vatandaşların aileleri, çocukları ve il dışından gelen misafirleriyle birlikte kaliteli vakit geçirebileceği yeni sosyal mekân Kent-Köy’de, insanlara kaliteli hizmet sağlayacak her şey mevcut.

Özellikle çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy projesinde, köy yaşamının donatılarının yer aldığı ve etrafı dere ile çevrili bir ada yer alıyor. adanın etrafı ise kent yaşamının donatılarıyla şekilleniyor.

Köy yaşamının yansıtıldığı alanda köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, mescit, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor.

Etrafında ise şehir yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan gezinti yolu, koşu parkuru, bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor.

Ayrıca alanda Türk tarihindeki; Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısı yer alıyor. Ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2021, 22:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakgo
Gakgo - 3 yıl Önce

Mahalle parkının gelişmişi altı üstü 2 senedir reklamı yapılıyor

cambaza bak cambaza oynanıyor
cambaza bak cambaza oynanıyor @Gakgo - 3 yıl Önce

mahallede ki tüm okul alanlarını ,park alanlarını , sosyal tesis alanlarını belediye ile toki el ele vermiş satıyorlar. milleti uyutmak içinde bakın park yaptık size alkışlayın lan bizi diyorlar. gürsel erol da bu konuyu eleştirmiyor bence yanlış siyaset yapıyor....

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

ulan altı üstü bir park. Kırk gündür reklam reklam. Burnumuzun dibinde ve daha bir kez bile gitmedik, gidecek bir şey yok çünkü..

Burak23
Burak23 - 3 yıl Önce

Şehrin vizyonu işte köprülü kavşak mı açıldı fabrikamı açıldı organize sanayi inşaatı mı bitti değişik bi memleket oldu gitti

Elazığ23
Elazığ23 - 3 yıl Önce

Bu açılışı sayın protokolden bugün için beklmezdim nedeni ise şehidimizin olduğundan dolayı 3 gün sonra olsa idi yerinde olsaydı ayrıca birlik beraberlik olduğunu görmek güzel di.

Ahmet
Ahmet - 3 yıl Önce

Ne yapmışlar sanki yapan firmaları araştırın kesin akp lidir araştırın

Tek kuruş vergim
Tek kuruş vergim - 3 yıl Önce

Haram olsun...Abdullahpaşada söz verip yalaycaksın burda da reklam yapacaksın....haram it katran olsun..

- 3 yıl Önce

Memnuniyetsizler yorum yapmış yine sana haram olsun nerde yaşarsan yaşa o vergiyi vereceksin devlet çarkı nasıl dönecek tabiki vergi alacak . Marazali Elazığ spor bitti yandı bitti kül oldu inşaAllah bir daha alev almaz nedir ya yeter bırakın bu saçma sapan sporu

Marazali
Marazali - 3 yıl Önce

Keşke Elazığın marka değeri olan Elazığspor'a un kongresine de tam kadro katılsaydınız, orada gövde gösterisi gösterseydiniz.

siyaseti her halta sokmayın arkadaş
siyaseti her halta sokmayın arkadaş @Marazali - 3 yıl Önce

elazığ sporu bitiren şey siyasete bulaşmış olması ve siyasilerin elazığspor üzerinden prim yapma çabasıdır. kesinlikle siyasileri elazığ spor ile alakalı etkinliklerde olmamalı.... siayset öncesi tribünleri ful çeken stan 1000-2000 kişiye oynayacak kıvama gelmişti


SIRADAKİ HABER

banner137