Eskişehir’de “Kırım Günleri Etkinlikleri” düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’ya teşekkür plaketi verildi.

Kırım Tatar Türklerine verdiği desteklerden dolayı TİKA’ya verilen plaketi TİKA Başkan Yardımcısı Elazığlı hemşehrimiz Dr. Mahmut Çevik , Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov’dan aldı.

ÇEVİK: TÜM TÜRK DÜNYASININ HEDEFİ VE MOTİVASYON KAYNAĞIDIR’’

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik Türkiye’de Kırım Günleri Etkinliğinde yaptığı açıklamada; Kırım Tatar Türklerinin ve Türk dünyasının fikir adamı Gaspıralı İsmail’in ifade ederekj her alanda birlik mefkuresi; Tüm Türk Dünyasının hedefi ve motivasyon kaynağıdır’’ dedi.

Mahmut Çevik’in ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı  Volodomir Zelenski'nin Kırım Özel Temsilcisi, Tamelya Tasheva, Kırim Milli Meclis Başkanı, Refat Çubarov ve Meclis Üyesi Doc.Dr. GayanaYuksel,  ile ayrı ayrı Kırım’ın Rusya tarafından ilhakını, Ukrayna'nin işgalini ve Ukrayna ile Tatar Türklerinin son durumları hakkında bilgi verdiler.

ÇEVİK: 50 MİLYON DOLARLIK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

Dr. Mahmut Çevik konuşmasında ayrıca konuşmasında, “TİKA'nın 1997'de Kırım Akmescit'te ilk ofisini Ukrayna topraklarında açtıklarını sonra 2008’de Başkent Kiev de de ikinci ofisi açarak 2021’e kadar Kırım Tatar Türkleri ve Ukrayna’nın kalkınması için 50 milyon dolarlık proje gerçekleştirdiklerini belirtti.