Kırmızı Et Üreticileri Elazığ Birlik Başkanı Yüksel Açıklamalarda Bulundu

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Elazığ Şube Başkanı Gıyasettin Yüksel bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada hükümetin hem hayvancılıkla ilgili politikalarını eleştirdi hem de kendi çözüm önerilerini sıraladı.

Kırmızı Et Üreticileri Elazığ Birlik Başkanı Yüksel Açıklamalarda Bulundu

“Ülkemizde yapılan hayvancılık politikaları en son yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle birlikte yerli üreticiye büyük darbe vurdu” diyerek konuşmasına başlayan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Elazığ Şube Başkanı Gıyasettin Yüksel yaptığı açıklamada, Geçen yıla oranla yem ve işçi maliyetleri 2 katı oranında artığı bu dönemde besi üreticilerinin 2017 yılı besi desteklerinin 200 liradan 400 – 500 liraya arttırılmasını beklerken, açıklanan rakamların kendilerini üzdüğünü ifade etti.

“Besi Üreticileri Panik İçinde”

Yüksel, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’nın hayvan ithalatından duydukları rahatsızlıkları belirtmelerine rağmen ülkemiz bugüne kadar yaptığı ithalat yetmiyormuş gibi bu içinde olduğumuz ekim ayı içerisinde et ve süt kurumu aracılığıyla dünyanın farklı ülkelerinden canlı hayvan ithalatı yapacak. Bununda yanında 100 binlerce ton taze et ithal edilecek. Bu etlerin İslam’a uygun ortamlarda kesilip kesilmeyeceği de büyük soru işareti olurken ve bunlarda yetmezmiş gibi et ve süt kurumunun et fiyatlarını düşürmek için market zincirlerinde reyon kiralayacağını duyurması besi üreticilerinde büyük panik ve korku oluşturdu” dedi. 

“Yerli Üretim Kesinlikle Korunmalı Ve Desteklenmelidir”

Başkan Yüksel, “Üreticilerimiz soruyor 26 – 27 liraya mal ettiğimiz bir hayvanı 23-24 liraya nasıl satalım. Bu bir intihar. Eğer bu politikalardan bir an önce vazgeçilmez veya bir düzenlenme gelmez ise yerli üretim bitip tamamen dışa bağımlı hale gelinecektir” dedi ve çözüm önerilerini sıraladı, “Elazığ kırmızı et üreticileri birliği başkanı olarak tavsiyem şudur ki, Tarım bakanlığımız et fiyatlarını düşürmek istiyorsa çözüm yolu bellidir ilk olarak, yem fiyatları düşürülmeli, kısa vadeli et ihtiyacı için Güney Amerika’dan hayvan ithal etmek yerine ileriye dönük kaliteli damızlık ithal edilmeli, fabrika yemine dayalı üretim metodunu bırakıp kaba yem kullanımının arttırılması sağlanmalı, Hayvan sayısındaki azalmayı önlemek için düve- inek besicilerine ve süt üreticilerine ciddi destekler verilmeli, yerli üretim kesinlikle korunmalı ve desteklenmelidir” Başkan Yüksel bu çözüm önerileriyle açıklamasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 20:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137