24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, İçişleri Bakanlığı ve valilik desteğiyle Elazığ’da kurulan 'Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi', yangın bölgesi için seferber oldu..

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 24 Ocak'taki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, İçişleri Bakanlığı ve valilik desteğiyle 3 dernek, 1 öğrenci platformu ve 1 taraftar grubunun katılımıyla yaklaşık 300 gönüllüden oluşan 'Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi' kuruldu.

Gönüllüler, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek 20 binden fazla vatandaşa yiyecek ve giyecek yardımında bulundu.

Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgenin ardından Elazığ'da Vefa Sosyal Destek Grubu'na dahil olan gönüllüler hareketi, depremzedelerin ardından Marmaris ve Manavgat başta olmak üzere çıkan orman yangınlarına destek için harekete geçti.

Gönüllü ev hanımları tarafından 200 kişilik yemek, yangın yaraları için merhemler, bitkisel sirkeler ve maddi yardımın yanında Elazığ Valiliği tarafından ise 400 kıyafet, 400 çocuk giysisi, 400 çocuk bezi ve kadınlar için şalvarlar hazırlandı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Emniyet Müdürü Celal Sel'in eşi Neşe Sel ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın eşi Hülya Göktaş da gönüllü kadınları ziyaret ederek yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Vali Erkaya Yırık’ın eşi Ayşe Yırık, acıların paylaşıldıkça azalacağını kaydetti.

Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Genel başkanı Erhan Eğit, yaraların sarılması adına el birliği yaptıklarını belirterek, depremi yaşayan bir şehir olarak acıyı en iyi kendilerinin anlayabileceğini ifade etti.

Toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yola çıkarıldı.