PTT Çalışanları Dayanışma Derneği, Kocaeli Okuma Sanatı Kulübü’ nünde desteği ile “Kitap Kartpostal Kardeşliği" projesi kapsamında Şehit Musa Yılmaz İlkokulu’nda öğrencilere kartpostal hediye etti.

27 il ve 3000 öğrenciyi kapsayan proje kapsamında ilk etapta dernek temsilcileriyle illerde okullar ve sınıflar tespit ediliyor.

Proje kapsamında çocuklara kartpostal yazma öğretiliyor.

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Fatih Turhan, amaçlarından birininde Elazığ ve Kocaeli arasında gönül köprüsü kurmak olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

TURHAN: ÇOCUKLARIN YÜZLERİNDEKİ O TEBESSÜMÜ GÖRMEK YAPTIĞIMIZ İŞİN KARŞILIĞIDIR

Turhan, “Projemizin temel anlamda amacı, kardeş okul projesi kapsamında Kocaeli’ndeki belirlenen okullar, öğrenciler buradaki öğrencilere kartpostal hazırlayıp kartpostallara içlerinden geçenleri yazıp birde yanlarında hediye kitap gönderiyorlar. Buradaki amacımız hem kartpostal okumalarını sağlamak, hem hediyeleşmeyi sağlamak, hem de Kocaeli’yle Elazığ’daki okulumuz arasındaki bir gönül köprüsünü, bir kardeşlik köprüsüne vesile olmaktır. Temelde gayemiz budur. Çocukların yüzlerindeki o tebessümü görmek yaptığımız işin karşılığıdır. Bundan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler, çok çaba sarf ettiler” dedi.

Şehit Musa Yılmaz İlkokulu Müdürü Mustafa Demirbağ’da, ”Çocuklarımızın bu tip geleneksel uygulamalardan haberdar olmaları açısından projeyi önemli buluyoruz” dedi.

DEMİRBAĞ: UZUN ZAMANDIR GÖRMEDİĞİMİZ BİR UYGULAMAYDI

Demirbağ, “Gerçekten bu gelen hediye paketlerinin üzerindeki kartpostalları görünce ben de gençlik yıllarıma doğru gittim. Uzun zamandır görmediğimiz bir uygulamaydı. Çocuklarımızın bu tip geleneksel uygulamalardan haberdar olmaları açısından bu projeyi çok önemli buluyoruz. Ayrıca biraz evvel Fatih Bey’in de ifade ettiği gibi Elazığ’ın doğusuyla batısı arasında bir gönül köprüsü kurulması aslında çocuklar arasında hiçbir farkın, ayrımın olmadığı bu tip etkinliklerle bir bağ kurulabileceğini de bize göstermiş oldular. Bu yüzden kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.