Kız Kardeşim Projesi Kapsamında Eğitim ve Toplantılar Devam Ediyor

Kız Kardeşim Projesi kapsamında kırsalda kadın çiftçileri ve tarımsal kalkınma kooperatif ortağı olan kadınları satış ve pazarlama alanında güçlendirmek için toplantı yapıldı.

Kız Kardeşim Projesi Kapsamında Eğitim ve Toplantılar Devam Ediyor

İl Müdürlüğü toplantı salonundaki programa; İl Müdürü Dr. Turan Karahan, KTV Şube Müdürü Kadir ATEŞ, Mentör Hikmet Özkan, paydaş kurum ve STK temsilcileri, teknik personel ve kadın üreticiler katıldı.

Toplantı hakkında açıklama yapan KARAHAN; “Tarım ve Orman Bakanlığının 11 ilde uyguladığı "Kız Kardeşim" projesi, İlimizde Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin IŞIKGECE’nin öncülüğünde 20 Haziran 2021 tarihinde 93 kadın üreticimizin katıldığı eğitim ile hayata geçti.

Proje ile Elazığ’da ön plana çıkan ürünlerin katma değerinin artırılması, markalaşma, pazarlama gibi konularda, kadın girişimcilerin ve tarımsal kalkınma kooperatifi ortağı olan kadınların, ekonomiye katkısının artırılması amaçlandı.

Kadın üreticilere verilen eğitim süresince, Bakanlığımız faaliyet alanlarında yer alan “Gıda Güvenilirliği ve Hijyen, Etiketleme Mevzuatı, DİTAP, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık ”gibi konularda bilgi verildi.

Projede yer alan kooperatif ortağı kadınların gıda mevzuatına uygun olarak ürettiği ve paketlediği ürünlerin raflarda yer alması ve müşteriye ulaştırılması için Dünya Kadınlar Günü nedeniyle15 Ekim 2021 günü İzmir’de "Satın Alma Günü" düzenlendiklerini” söyledi.

İl Müdürü son olarak, Tarım ve Orman Bakanlığının her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirterek, kırsalda yer alan kadınlara yönelik hazırlanan projelerin artması yönünde çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137