Türk Kızılay’ı, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremzedelere desteklerini sürdürüyor.

Kızılay, havaların soğuması ile birlikte konteyner kentte yaşayan vatandaşlara, hayırseverlerin destekleri ile alınan battaniyeleri dağıttı.

Daha önce evleri dolaşan gönüllü ekipler, battaniye ihtiyaçlarını sayılarını belirledi, ardından da dağıtım gerçekleştirildi.

KIZILKAYA: YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya, “Daha önce, ‘Umutlar Üşümesin’ projesi kapsamında konteyner kentlerde kalan miniklerimize atkı, bere, eldiven ve çorap gibi kış aylarında kullanılmak üzere dağıttığımız malzemeler vardı. Bunun akabinde havaların soğuması nedeniyle konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımızı, kış şartlarında mağdur olmamaları adına Türk Kızılay’ı olarak konteynerleri kapı kapı gezip ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra ihtiyaçlarının büyük oranda battaniye, yatak ve yastık olarak tespit ettik. Bu tespitlerden sonra temin ettiğimiz bugün Doğukent, Kırklar ve Aşağı Demirtaş mahallelerindeki konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere dağıtacağız. Umutlar Üşümesin projesi kapsamında hazırlanan toplamda 5 bin adet hediyeyi çocuklara dağıttık. Bu çalışmamızda ise ağırlıklı battaniye olmak üzere toplamda bin adet yastık ve yatak gibi taleplerini karşılamak üzere dağıtımımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da ilk gün nasıl yanlarında olduysak yine de yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.