29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanılan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı önünde Kızılay Sokağı açıldı.

Kızılay Sokağını ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, zor zamanların kuruluşu olan Kızılay’ın Elazığ depremi sonrasında da önemli çalışmalar yaptığını söyledi. 

Türk Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Kızılay’ı gençlere ve çocuklara tanıtmak için hafta boyunca etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KIZILKAYA: KIZILAY’I TANITMAK AMACIYLA SERGİMİZİ AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “Burada özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin Türk Kızılay’ını tanımalarını, Türk Kızılay’ı hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla görsellerimizle resim sergilerimizle çocuklarımıza Kızılay’ı tanıtmak amacıyla sergimizi açmış bulunmaktayız. Bununla beraber faaliyetlerimiz 4 Kasım’a kadar afet ve lojistik bölge müdürlüğümüzdeki yerleşkemizde okuldaki öğrencilerimizi misafir ederek o bölgede Kızılay’ın faaliyetlerini tanıtmak ve Kızılaycılığı tanıtmak amacıyla öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Yine bunun yanında kan merkezimizde çeşitli okullardaki öğrencilerimizi alıp Kızılay hakkında bilgi aktarımlarında bulunuyoruz. Birde Türk Kızılay’ı şubesindeki hizmet alanlarımızı, Kızılay butik mağazamızı Kızılay yardım merkezimizi şube başkanlığımızla beraber büyün birimlerimizi misafir öğrencilerimizi alarak Kızılay haftasını dolu dolu geçirerek öğrencilerimize vatandaşlarımıza ve gençlerimize tanıtmayı amaç edindik” dedi.

Kızılay Sokağında kan bağışı aracı, ikram aracı, mobil mutfak gibi Kızılay'ın sahadaki tüm araç ve gereçlerinin yanında geçmişten günümüze 30 adet fotoğrafın olduğu sergi yer alıyor.