Elazığ Kızılay Şubesi Kadın Kolları 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü dolayısı ile kız çocukları ile bir araya geldi,  “Ata Binme” etkinliği düzenledi.

“ÇOCUKLARIMIZA AT BİNMEYİ, HAYVANLARLA İÇ İÇE OLMAYI ÖĞRETTİK”

Kızılay Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Mihrap Akbulut, düzenledikleri etkinliğin önemine değinerek, “Biz bugün unutulmuş bir günü tekrardan yaşatmak için buradayız. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutlamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla beraber düzenledik. Özel bir at çiftliğinde çocuklarımıza at binmeyi, hayvanlarla iç içe olmayı öğrettik. Onların at sevgilerini geliştirdik, spor yapmalarını sağladık. Buradan da başka bir yere geçeceğiz ve etkinliklerimize orada devam edeceğiz. Bugün Dünya Kız Çocukları Günü, çocuklarımıza kız ya da erkek hiç fark etmez, sevgimizi göstermeyi asla ihmal etmeyelim, onların yüzünü güldürmek için elimizden geleni yapalım. Onların her zaman hayvanlarla iç içe olmalarını sağlayalım. Türk Kızılayı’da her zaman çocuklarımızın ve hayvan severlerin yanında”dedi.

“HER ZAMAN BEKLİYORUZ”

At çiftliği işletme sahipleri ise memnuniyetlerini dile getirerek, “Bugün Türk Kızılayı ile beraber Dünya Kız Çocukları gününü beraber kutladık. Kızlarımız geldi. Ata bindik, eğlendik. Güzel geçti günümüz. Her zaman bekliyoruz. Her zaman engelli çocuklarımızı, yetim çocuklarımız her zaman ücretsiz bekliyoruz”dediler.