Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Kızılay’ın Elazığ’daki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KIZILKAYA: ELÂZIĞ BU KONUDA TOPLUM OLARAK DUYARLI BİR İL

Başkan Kızılkaya, göreve geldikleri günden bugüne Kızılay’ın varlığını sürdüre bilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Göreve geldiğimizden bugüne elimizden geldiği kadar bütün gayret ve çabalarımız Kızılay’ı bulunduğu yerden bir üst basamağa taşımak olmuştur. Bundan sonraki çalışmalarımızda inşallah hep bu yönde olacaktır. Biz Kızılay’ın varlığını sürdürebilmesi için, daha fazla hayır sahiplerine ulaşabilmek için, her zamana ifade ettiğimiz gibi; herkese görev düşmektedir. Elâzığ bu konuda sağ olsun toplum olarak duyarlı bir il. Biz bu duyarlılığın devam etmesini istiyoruz. Halkla iç içe olmak, halkla beraber olmak, sadece kötü gününde değil iyi gününde de halkla iç içe olmak istiyoruz” dedi.

KIZILKAYA: HER GÜNDE VATANDAŞIN YANINDA OLMAK İÇİN KIZILAY CİDDİ ÇABA GÖSTERMEKTEDİR

Kızılkaya, Kızılay’ın Elazığ’da tüm ekibiyle çaba ve gayret gösterdiğini söyleyerek, “Kızılay sadece geçmişte kuruluş amacı doğal afetlere karşı insanların yanında olmak. Fakat bugün sosyal projelerle halkımızla iç içe olan bir dernek, bir kuruluş statüsündedir. Bu çalışılmaları sürekli rutin olarak gençlerimiz sahada, kadın kollarımız sahada. Etkinliklerimizde vatandaşlarımızla iç içe olmak, vatandaşlarımıza Kızılay’ı tanıtmak, sadece kötü günde değil her günde vatandaşın yanında olmak için Kızılay ciddi çaba göstermektedir” ifadelerini kullandı.

KIZILKAYA: ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “21 Nisan’da 4. Ulusal Mavi Çocuk Festivalimiz var. Bu festivalimiz Elazığ’da ciddi bir ses getirecek inşallah. Bunu gençlik kollarımız organize ediyor. Ciddi bir katılım bekliyoruz ve çok büyük bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz. Çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. İnşallah en büyük etkinliğimiz bu olacak ama dediğimiz gibi kadınlarımız, gençlerimiz sürekli sahada bizim. Vatandaşlarla iç içe” diye kaydetti.

KIZILKAYA: KIZILAY VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK DÜZEYDEDİR

Başkan Kızılkaya, Elazığ’da Kızılay’ın olası bir depreme hazır olduğunun altını çizerek, “Allah öncelikle göstermesin diyoruz fakat ilimizde gelebilecek herhangi bir deprem sonrasında Kızılay’ımız AFAD’la beraber, inşallah vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. Depolarımız bu anlamda tedariklidir, donanımlıdır ve doludur. Dediğim gibi Allah öncelikle yaşatmasın diyoruz. Böyle bir sıkıntı yaşadığımız esnada her türlü imkana ve koşula sahibiz. -Kızılay Afet ve Lojistik Bölge Müdürlüğü olarak geçiyor. Bize 9 il bağlı zaten. Kızılay Mahallesinde bulunan Afet ve Lojistik Müdürlüğünde 9 il hizmet vermektedir. Bizim burada 25 personelimiz, 12’ye yakın aracımız var. Biz çadır, çadırın içindeki battaniyesi, yatağı, aş, yemek, içmek anlamında vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu anlamda da ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeyde bir güce ve kuvvete sahip Kızılay’ımız”dedi.