Komşuluk Mazi Olmasın Projesi Büyümeye Devam Ediyor

Helal Finans Araştırmaları Derneği öncülüğünde Elazığ’da sürdürülen Komşuluk Mazi Olmasın Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler sürüyor. Proje Elazığ’ın yanında ülkemizin çok sayıda ilinde uygulanmaya başlandı. Proje Güneydoğu illerini temsilen Diyarbakır’da da uygulanmaya başlayacak.

Komşuluk Mazi Olmasın Projesi Büyümeye Devam Ediyor

Geçen yıl ilki Elazığ’da gerçekleştirilen Komşuluk Mazi Olmasın Projesi kapsamında çeşitli toplantılar, eğitim ve TV programları, basın bilgilendirmeleri, kısa film yarışması, günlük yazma faaliyeti gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirilmişti.

Projenin Elazığ ayağında faaliyetlerin devamı bu yıl da sürdürülmesi planlanırken ülke genelinde çok sayıda ilde de faaliyetler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Helal Finans Araştırmaları Derneği(HEFİAD) arasında yapılan protokolle başlatılan “Sevgili Günlüğüm Projesi” kapsamında Kovancılar İlçesinde bulunan Beşiktaş Ortaokulu öğrencilerine isimlerine bastırılan günlük ve dolmakalemler düzenlenen bir törenle öğrencilere dağıtıldı.

Program öncesinde Helal Finans Araştırmaları Derneği(HEFİAD) Başkanı Mehmet Gürdaş İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ve ilçe protokolünü ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Projenin 7 bölgede 7 ilde uygulanması hedefiyle belirlenen illerden biri olan Diyarbakır’da da çalışmalara başlandı.

Helal Finans Araştırmaları Derneği(HEFİAD) Başkanı Mehmet Gürdaş Diyarbakır’da bazı temaslarda bulunarak proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen, Gençlik Spor İl Müdürü Muammer Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Tanyıldızı ile görüşerek Komşuluk Projesi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Projenin Diyarbakır’da da uygulanması konusunda ilke kararlarına varılırken yapılacak etkinlikler hakkında detaylı istişareler gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2021, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137