Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Elazığ Kömürhan Dayanışma Derneği, aşure ikramında bulundu.

Dernek binasında gerçekleşen aşure ikramına dernek başkanları ve İstanbul’da yaşayan Elazığlılar katıldı.

Aşure ikramında Ahmet Niyazi Çağar tarafından Kuran’ı kerim tilaveti dualar okunarak Muharrem ayının önemini anlatıldı.

ÇAĞLAR: HZ. HÜSEYİN’İN YAŞADIĞI DÖNEMDE 3 GRUP VARDI

Ahmet Niyazi Çağlar, “Hz. Hüseyin’in yaşadığı dönemde 3 grup vardı aslında. Bir; Hz. Hüseyin’e destek verenler iki; Hz. Hüseyin’e içten, gönülden destek verip ama Yezid’in korkusundan ve zulmünden sesini çıkaramayanlar. Üçüncüsü ise; Yezid’in tarafında olanlar” dedi.

DEMİRBTAŞ: GELEN HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbul Elazığ Kömürhan Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Demirtaş, “Gelen tüm hemşehrilerime, gelen tüm dernek başkanlarıma, hocama özellikle çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve tüm ölmüşlerimize de rahmet dileyerek hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

BAYIR: HERKESE SAYGILARIMI SUNUYORUM

ELFED Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bayır, “Tekrar Muharrem Ayı’nın hem hemşehrilerimize hem ülkemize hem tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum herkese saygılarımı sunuyorum” diye ifade etti.

SARTIK: ELAZIĞLILARIN ÖZELLİĞİ BUDUR

ZETSİAD Başkanı Mustafa Sartık, “Elazığlılar hakikatten Muharrem Ayı’nı da has yaşayan Müslüman olarak iman etmiş bir toplum olarak biz bundan memnunuz. Rahmetli annemin yengesi şunu söylüyordu; ‘Müslüman namaz kılacak, ömrünün uzun edecek. Müslüman oruç tutacak, ömrünü uzun edecek, bereketli edecek. Evini, hanesini bereketli edecek’ diyordu. Onun için bizler Müslüman olarak en güzel şeyleri yaşayarak anlatacağız. Bunu da Elazığlılar yapacak. Elazığlıların özelliği budur” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL