TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen programda Elazığ Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tolga Berberoğlu koordinatörlüğünde, Bilişim Teknolojileri 9-A sınıfı öğrencileri Ali Saltık, Sefa Demir ve Yusuf Turgut Eymen’nin yapay zeka destekli  “Kontrol Bende”  adlı yazılım projeleri ile Bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmışlardı.

5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Finalleri yarışmasında Elazığ’ı temsil eden öğretmen ve öğrenciler Türkiye üçüncülüğü kazandılar.

BERBEROĞLU: BURADAN DERECE İLE DÖNECEĞİMİZE İNANDIK

Koordinatör Öğretmen Tolga Berberoğlu yapmış olduğu açıklamada, “’Kontrol Bende’ adlı projemiz ile Türkiye Finallerine kaldık. Buradan derece ile döneceğimize inandık ve bölge 1.liğinin verdiği moral motivasyon ile bu yarışmaya çok daha sıkı hazırlandık. Bunun sonucunda tüm emeklerimizin karşılığını aldık. Bundan dolayı gururlandık. Bölge yarışmasında depremden etkilenen iller arasında 1. olduk, dolayısı ile Türkiye finallerinde deprem bölgesi adına da yarışmada olmanın  verdiği hüznünü de hissettik ekledi. Bu başarıyı Elazığ’ımıza ve depren bölgemize hediye ediyoruz. Yarışmada üstün başarı gösteren öğrencilerimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİR: BÖYLE BİR DERECE YAPACAĞIMIZA İNANIYORDUK

Bilişim Teknolojileri Öğrencisi Sefa Demir de, “Böyle bir derece yapacağımıza inanıyorduk. Geceli gündüzlü yaptığımız çalışmalarının karşılığının alınmasının beni ve ekibimizi mutlu etti. Buradan çok güzel deneyimlerle ayrıldık. Bu başarıyı tüm aileme, öğretmenlerime, okuluma ve Elazığ’ımıza armağan ediyorum” şeklinde ifade etti.

Fariz Çelik: Geçici Vergi Dönemlerinde Bilanço İstenmesi Yanlış Bir Uygulamadır Fariz Çelik: Geçici Vergi Dönemlerinde Bilanço İstenmesi Yanlış Bir Uygulamadır