6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yıkıcı depremler meydana geldi.

Meydana gelen deprem Elazığ dahil çok sayıda ilde hissedildi.

Depremin ardından Elazığ’da da çok sayıda bina ağır hasar aldı.

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu “Bahar Şarkıları” Konseri Düzenleyecek Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu “Bahar Şarkıları” Konseri Düzenleyecek

Elazığ Valiliği, depremin ardından evleri hasar alan vatandaşların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne başvuru yaptığı taktirde barınma ihtiyaçlarının konteyner kentlerde sağlan anacağını açıkladı.

“İI AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜNE MÜRACAAT ETMELERİ DURUMUNDA, ACİL BARINMA İHTİYAÇLARI KONTEYNER KENTLERDE SAĞLANABİLECEKTİR”

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “06.02.2023 Tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremlerden ilimiz de etkilenmiştir. Çevre Şehircilik ve Iklim Değişikliği II Müdürlüğü 27 Hasar Tespit Ekibi ile ivedi olarak çalışmalara başlamış olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit sonuçları hasartespit.gsb.gov.tr/#!/ ve E-devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir. Binasında ağır hasar olduğunu sistemde belge ile teyit eden afetzedelerden barinma ihtiyacı olanların, İI Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne müracaat etmeleri durumunda, acil barınma ihtiyaçları konteyner kentlerde sağlanabilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.