Elazığ depreminde hasar aldığı için ulaşıma kapatılan Hicret Mahallesi’nde bulunan tren alt geçidinin projesi ile ilgili Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, Hicret ve Aksaray Mahalleleri muhtarlarına bilgiler verdi.

Depremin ardından köprü trafiğe kapatılmış, ardından yetkililerle yapılan istişareler sonrası köprünün bir şeridinin trafiğe açılmasına karar verilmişti.

FELEK: HIZLI BİR ŞEKİLDE PROJESİ HAZIRLANDI VE ÖDENEK TAHSİS EDİLECEK İHALESİNE ÇIKILDI

Köprünün bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, “Elazığ depreminden sonra bizim alt geçidimizde belli oynamalar oldu. Statik olarak yani teknik olarak alt geçidimiz risk oluşturmaya başladı. Alt geçidimizin üzerinde demir yolları var. Tonajlı demir yolları. Dolum yapılan rampalar var. Bu incelendiğinde alt geçidimizin artık bu riski taşıyamayacağız, belli oranda deformeler olduğu, bunun için de yenilenmesi gerektiğine karar verildi. Bu karar verilmesine müteakip hızlı bir şekilde projesi hazırlandı ve ödenek tahsis edilecek ihalesine çıkıldı” ifadelerini kullandı.

FELEK: BİZ BURAYA BİR ALT GEÇİT PROJESİ PLANLADIK

Bölge Müdürü Felek, “Alt geçidimizin projeleri yapılırken Elazığ Belediye’mizle beraberce uygulanan bir süreçte devam etti. Bu projemizi biz yaptırırken istedik ki en geniş şekilde çok daha rahat, ne kadar uygun olabiliyorsa o şekilde biz proje ortaya koyalım ama buranın mahallemizin mevcut tesisatları, su, kanalizasyon ve diğer tesisatlar tamamı bu alt geçidin altından geçtiği için biz bunlara da uygun olan bir projeyi teknik olarak yapmak zorunda kaldık. Yaptığımız proje; şu andaki mevcut projeye göre çok daha geniş, daha konforlu ayrıca özellikle de yaya geçişleri; 1 metre bile olmayan yaya geçişlerini biz 2 metre olarak her göz için, her geçiş için bıraktık. 4 metre gibi de geniş bir karayolu geçişi planladık. Burada isterdik ki daha geniş bir geçiş olabilsin ama buranın mevcut teknik durumları bize bunu yapmamıza çok müsait olmadı. Çok imkan vermedi. Ama yine de uzun yıllar mevcudundan çok daha iyi, daha geniş bir gidiş bir geliş olmak üzere biz buraya bir alt geçit projesi planladık” şeklinde konuştu.

GÜLBASAN: BİZLERİ YERİNDE AYDINLATTI

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, “Biz daha önceden yapmış olduğumuz açıklamalardan sonra özellikle ben bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu duyarlı davranışından dolayı bizleri yerinde aydınlattı. Projeyi de bize gösterdi” dedi.

BAL: YAKIN ZAMANDA İHALESİ YAPILACAK

Aksaray Muhtarı Özcan Bal, “Yaklaşık bir yıldır zaten ben müdürümle konuyla alakalı sürekli irtibatlıyım. Ne zaman kendisine dönüş yaptıysam mutlaka bize dönüşte yaptı. Sadece ihale sürecini bilmiyorduk. Onun da en kısa zamanda olacağını iletti. Zaten yakın zamanda ihalesi yapılacak” diye konuştu.