Korgeneral Hulusi Sayın MTAL, TÜBİTAK 2204-A Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Elazığ Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Sınıfı öğrencileri yaptıkları “kontrol bende” projeleri ile TÜBİTAK TÜBİTAK 2204-A Lise öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında bölge birinciliğini kazandılar.

Korgeneral Hulusi Sayın MTAL, TÜBİTAK 2204-A Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Malatya’da 3-6 Nisan tarihleri arasında TÜBİTAK 2204-A Lise öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen yarışmaya Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin illerinde ki orta öğretim kurumları projeleri ile katılım sağladılar.

Proje yürütücülüğünü Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tolga Berberoğlu’nun yaptığı yarışmaya 9 Bilişim A sınıfı öğrencileri Sefa Demir, Ali Saltık ve Yusuf Eymen Turgut ‘yazılım’ alanında yapay zeka teknolojilerini kullanarak “kontrol bende” projeleri ile katılım sağladılar.

KORGENERAL HULUSİ SAYIN MTAL BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri; hazırlamış oldukları projelerle bölge birinciliğini kazandılar.

KORGENERAL HULUSİ SAYIN MTAL: ELAZIĞ’IMIZ ADINA GURUR VERİCİ BİR TABLO OLUŞTURMUŞTUR

Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan açıklamada, “"Öğrencilerimiz Sefa Demir, Ali Saltık ve Yusuf Eymen Turgut‘un büyük emekler vererek hazırladıkları bu projenin Türkiye finallerine kalması ve Elazığ Merkez ilinde tek okul olarak katılması bizlere sevinç, Elazığ’ımız adına gurur verici bir tablo oluşturmuştur” denildi.

BERBEROĞLU: İŞ GÜVENLİĞİNİ ARTTIRIYOR

Koordinatör Öğretmen Tolga Berberoğlu ise, “kontrol bende” adlı projemiz ile Şantiye alanlarında yapay zeka teknolojisini kullanan öğrencilerimiz bu sayede, iş sağlığı ve güvenliğini almayan ve gerekli koruyucu ekipmanı takmayan çalışanları tespit ederek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamakta, iş güvenliğini en üst seviyeye çıkarak iş kazalarını minimum düzeye indirmektedir” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137