24 Ocak depreminin ardından en fazla hasarı alan Abdullahpaşa Mahallesi’nde etaplar halinde inşa edilen konutlardan tamamlananlar için hak sahipliği sürecine geçiliyor.

Birinci etapların tamamlanmasının ve hak sahiplerine teslim edilmesinin ardından ikinci etapta da yapımı tamamlanan bin 8 konut için kura çekimi gerçekleştirilecek.

İkinci etaptan hak sahibi olan 763 depremzede, Cuma günü saat 11’de noter huzurunda çekilecek olan kura ile konutlarını belirleyecek.

KÖSE: DAİRELERİN TAMAMI 3+1

Kanal Fırat ekranlarından da canlı verilecek olan kura çekimi ile ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, “25 Haziran Cuma günü saat 11.00’da Abdullahpaşa Mahallemizin 2. Etap kura çekimleri olacaktır. Saat 11.00’da Kanal Fırat aracılığıyla canlı yayın yapılacak. Noter huzurunda kura çekimleri olacak. Vatandaşlar tabi ki oraya katılamayacak pandemiden dolayı. Kura çekimi olduğu zaman da herkes kendi katında her zaman ki gibi. Bir tek cephe seçimi olacaktır. Bir de blokları denk geliyorsa aynı blokta olacak. Denk gelmiyorsa aynı adanın içerisinden verilecek. O konuda vatandaşlarımız rahat olsun. Zaten hepsi 3+1 şeklinde vatandaşlarımız 3+1 şeklindeki kura çekimlerine girecekler. Herkes kendi katında sadece cephe kurası olacak. Çünkü her katta üç daire, dört daire artık oluştu. O cephenin çekimi sadece olacak” ifadelerini kullandı.

KÖSE: BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ANAHTAR TESLİM TARİHLERİ BELLİ OLUR

Muhtar Köse, “Kura çekiminden bir hafta on gün sonra noter tam onaylı kağıdını onaylar, vatandaşların bundan sonraki süreçte anahtar teslim tarihleri belli olur. Hem bayram öncesi hem bayram sonrasında büyük ihtimal olur. Vatandaşlarımız evlerine geçecekler. Eksikleri, giderleri varsa onları da oradaki firmalara bunları da anahtar teslimi zamanında söylesinler. Yarın 700-800 arasında vatandaşımızın orada hakı var zaten. İnşallah onlar da çünkü 4-5 saat sürebilir kura çekimleri. Kaçırmış olabilirler. Tekrardan Kanal Fırat sayfasından da takip edebilirler” şeklinde konuştu.