Abdullahpaşa Mahallesi’nde yıkım çalışmaları devam eden binalarla ilgili Mahalle Muhtarı Yavuz Köse önemli açıklamalarda bulundu.

Mahalle Muhtarı Köse, yıkım kararı verilen binalardaki kapıların, pencerelerin ev sahibi tarafından sökülmesine izin verilmediğini ancak yıkımı gerçekleştiren firmaların vatandaşın malı olan bu malzemeleri söküp sattığını ifade etti.

“BU YASAKTIR, BU TALAN VE HIRSIZLIKTIR”

Mahalle Muhtarı Köse, “Abdullahpaşa mahallemizde yıkım kararı verilen evlerden vatandaşın bile almasına sökmesine izin verilmeyen ve valilikçe yasaklanan bu uygulama yıkım firmaları tarafından bir rant kapısına dönüştürülmüştür. Hiçbir resmî izin, yetki olmadan vatandaşın kapısını, cam balkonunu, çelik kapısını, pimapen cam pencere, balkon, demir korkuluk sökülüp satışa sunuluyor. Yıkım sadece bina ve binanın demiri içindir. Vatandaşın pencere, cam, çerçeve, çelik kapı, oda kapıları için değildir. Bu yasaktır, bu talan ve hırsızlıktır. Bunun yasadışı olmasına rağmen yıkım firmaları talan etmeye devam etmektedir. Halkın malına talan uygulamasına izin verilmemelidir” dedi.