Kovancılar Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından oluşturulan ekip, 6 destek araç ve iş makinaları ile birlikte Malatya’da görev almak üzere yola çıktı.

İlçe Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçe olarak deprem bölgesine gıda yardımlarının yanı sıra şimdi de ekipman ve iş makinası desteği sağladıklarını söyledi.

AKPINAR: BEN HEPSİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen büyük deprem sonucu zarar gören 11 bidayetimizin içerisinde bize en yakın olan Malatya ilimize destek olma amaçlı belediyemizden 6 iş makinamız, 7 personelimiz oradaki hizmetleri yürütmek için hayat normale dönenen kadar orada hizmete devam edecekler. İlçe kaymakamlığımızda yapmış olduğumuz koordinasyon içerisinde ilçemizden toplam 9 tır, 30 kamyon, kamyonet ve malzeme deprem bölgelerine yardıma gönderdik. Bizim daha önceden de deprem başladığı günden bugüne araçlarımız, personelimiz hizmet sundular. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum“ dedi. 

Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı! Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı!

 

Kaymakam Mustafa Dilekli de ekiplerin, alt yapı çalışmalarında görev almak amacıyla Malatya’ya gönderildiklerini, bundan sonrası içinde bölge için gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

DİLEKLİ: ALLAH BU YOLDA EMEK HARCAYAN HERKESTEN RAZI OLSUN

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremden dolayı ülkemizin 11 ili maalesef büyük ölçüde bu depremden zarar gördü. Biz depremin olduğu ilk günden itibaren Kovancılar halkının destekleriyle Kovancılar Kaymakamlığı ve Kovancılar Belediyesinin koordinesinde öncelikli olarak Malatya’ya ve ardından diğer illere elimizden gelen bütün imkanlarla destekte bulunmaya çalıştık. Bu çerçevede birçok yardım tırı bununla beraber bölgeye depremle konusunda daha önce tecrübeli bulunan personelleri görevlendirdik. Bugün itibariyle Malatya’nın özellikle yeniden imarı için belediyemiz bünyesinde mevcut bulunan 6 iş makinası ve 7 personelle beraber Malatya’nın üst yapısına destek olmak amacıyla bugün bir daha yola çıkıyoruz. Bu şehirlerimiz yeniden ayağa kalkana kadar yeniden eski güzelliğine, eski pozisyonuna kavuşana kadar gerek belediyemiz gerek kaymakamlığımız, gerek bütün Kovancılar olarak biz desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Allah bu yolda emek harcayan herkesten razı olsun. Depremzede kardeşlerimize geçmiş olsun“ dedi.