Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren ve Kovancılar İlçe gençliğine ve sporuna hizmet eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Sahası ile hizmet etmeye devam ediyor.

Faaliyetlerine hızlı başlayan İlçe Müdürlüğü; 2 adet Voleybol, Badminton, Plates, Gitar, Resim, Masa Tenisi ve Bilgisayar kurslarıyla İlçe gençlerine hizmet veriyor.

Ayrıca Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Kitap Kafe, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Derslikler, Spor Salonu ve çeşitli etkinliklerle ilçe gençlerinin uğrak yeri haline gelen, İlçe genelindeki okullar da Gençlik Merkezi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerinin tanıtımına durmadan devam eden İlçe Müdürlüğü ilçe gençliğini kendine çekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen Yatırımı Programıyla da artık Kovancılar gibi tüm ilçelerde de Gençlik Merkezi, Spor Salonu ve Sahası ile birlikte ilçelerimizin gençlerine sporuna katkı sunacak.

GSİM: GENÇLİK MERKEZLERİNİN YAPILMASIYLA GENÇLİK VE SPORA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Elazığ’da faaliyet gösteren sadece 1 adet Gençlik Merkezimiz vardı, Kovancılar ilçemize de yapılmasıyla sayı olarak 2’ye çıktı ancak tam rayına oturmayan ve personel eksikliklerinin bulunmasıyla da faaliyetler konusunda zayıf kalan İlçe Müdürlüğümüz, yeni yapılan atamalar ve yaptığımız görevlendirmeler ile birlikte hızlı bir giriş yapıldı. Tabi Gençlik ve Spor için en büyük faktör Merkez, Spor Salonu ve Sahanın aynı kompleks içerisinde yer alması, yaptığımız bakım onarım, yenileme tefrişatlar ile birlikte Kovancılar gençliğine hizmet ediyor. Antrenör ve Gençlik Çalışanlarımızın da yer almasıyla bir çok kurs, faaliyet, önemli gün ve haftalar da düzenlenen sportif müsabakalar genel olarak İl özelinde yaptığımız çalışmaların, Kovancılar ölçeğinde sürdürmeye devam edeceğiz. İl Müdürlüğümüz olarak, Bakanlığımız tarafından finanse edilen yatırım programıyla da, Karakoçan, Arıcak, Palu, Akçakiraz, Keban, Yazıkonak ilçeler ve beldelerimizde de Gençlik Merkezi’nin yapılmasıyla gençlik ve spora hizmet etmeye devam edeceğiz. Kovancılar gençliğimizi bu imkanlardan faydalanmaya, yapılan çalışmalar, faaliyetler ve programlardan haberdar olmaları adına İlçe Müdürlüğümüze davet ediyoruz. Bu vesileyle de yürüttükleri çalışmalar ve gayretlerinden dolayı, İlçe Müdür Vekilimiz Ramazan Mutlu nezdinde tüm ilçe personelimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz, ifadelerine ver verildi.