Kovancılar ilçesinin en büyük mahallelerinden Bağlar Mahallesi doğalgazla buluştu.

Kovancılar’a Eylül ayında doğalgaz hattı döşemesi başlamıştı. Bugün itibariyle Bağlar mahallesine doğalgaz akışı sağlandı.

Düzenlenen programa AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar,  AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Cahit Gazioğlu, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu AK Parti İlçe Başkanı Abdülkadir Şaştım,  İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, AKSA Elazığ Doğalgaz Şirket Bölge Müdürü Resul Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“2018 YILINDA 10 KATINI YAPACAĞIZ”

AKSA Elazığ Doğalgaz Şirket Bölge Müdürü Resul Korkmaz yaptığı konuşmada, “2017 yılında başla 303 binaya doğal gaz kutusu koyduk. Bu da Bin 400 abone ediyor. Yaklaşık 10 kilometrelik yatırım yaptık. Normalde Kovancılar ilçesi yatırım planımız yoktu. Milletvekillerimizin çalışmalarıyla 2017 yılı içinde lisansımıza dahil ettik. 2018 yılında doğalgaz konforunun tüm Kovancılar’a ulaşması için 10 kilometrelik yatırımın 10 katını yapacağız. Bu da ilçenin yüzde 60’ının doğalgaza kavuşması demek” dedi.

“HAYAL EDEMEDİĞİMİZ YATIRIMI BURAYA ULAŞTIRDIK”

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar yaptığı açıklamada, “Doğalgaz Kovancılar’a bir bayram sevinci yaşattı. Hayal edemediğimiz yatırımı buraya ulaştırdık. Hükümetimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, il başkanlarımıza, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“KOVANCILAR BİR TARİH YAŞIYOR”

Kovancılar bir tarih yaşıyor. Seçim yatırımlarımızın içerisinde ilçemizi doğalgazı getirmek vardı. Bugün bu gerçekleşti. Şükürler ediyorum. İnsanlarımız bu hizmete layıktırlar. Allah hayırlı uğurlu etsin. Doğalgaz bölge müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İlçemiz Bağlar mahallesinde 10 kilometrelik alana döşendi. Şu anda doğalgaz evlerimizde yanıyor. Bu konforu ailelerimiz yaşıyor” diye konuştu.

“BATIDA NE VARSA DOĞUDA DA O OLACAK”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı konuşmada, “AK Parti hükümetleri olarak kurulduğundan bugüne Sayın cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak hepimizin tek hedefi vardı. Muasır medeniyetlere ulaşmış hangi ülke varsa bizde vatandaşlarımıza aynı hizmetleri ulaştırmak gayesiydi. Enerji sektöründe doğalgazda sadece 6 ilde olan hatlarımız bugün neredeyse 79 ilimize ulaşmış durumda. 81 ulaşacak şekilde vatandaşlara ulaştıracağız. Batıda ne varsa doğuda da o olacak. Kuzey de ne varsa güneyde de o olacak şekilde çalışıyoruz. Kovancılar aynı zamanda Palu’da, Karakoçan’da doğalgaz ile ısınmaya başlayacaklar. Ben Kovancılar’ımızın hem ısınma hem de sanayisinin gelişmesi anlamında önemli hizmetler vereceğini düşünüyorum. Emeği geçen kardeşlerimize, bakanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“2018’DE PLANLANAN ŞEY O KADAR HIZLI YAPILDI Kİ 2017’YE YETİŞTİ”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise konuşmasında, “Bugün hakikaten hepimiz çok heyecanlıyız. Sonuç aldığınızda o işin tadı bugüne kadar bütün yorgunluklarınızın giderilmesi anlamına geliyor. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte farklı bir hazzı yaşamış olduk. Milletvekili arkadaşlarımıza özellikle AKSA’ya çok teşekkür ediyoruz. 2018’de planlanan şey o kadar hızlı yapıldı ki 2017’ye yetişti. Doğalgaz bir ihtiyaç. Bu işten en fazla istifade edecek olan da hanım kardeşlerimiz, kız kardeşlerimiz.

“HAYAL EDEMEDİĞİMİZ ŞEYLERLE TEK TEK BULUŞUYORUZ”

Bu coğrafya çok büyük sıkıntılar yaşadı. Güçlü bir liderle ve milletle bunları geride bıraktık. Hayal edemediğimiz şeylerle tek tek buluşuyoruz. Bunlar şimdi normalmiş gibi geliyor. İnşallah çok kısa zamanda Elazığ’ın ilçelerinin hepsini de doğalgazla buluşturacağız. Bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

“İCRAATLARIMIZIN EN GÜZELİ SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEK”

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AK Partinin en iyi yaptığı icraatlarından biri doğalgazı illere, ilçelere kazandırmak. Doğalgazın Elazığ’a gelişi 2008 yılıdır. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. İcraatlarımızın en güzeli sözümüzü yerine getirmek. Palu, Kovancılar, Karakoçan’a 2017 yılına doğalgazı vereceğiz dedik. AKSA sağ olsun sözünde durdu. Doğalgaz çok rahat, temiz bir enerji. Bundan herkes istifade edecek. Biz diğer ilçelere de doğalgazı götürmek için mücadele edeceğiz. Vatandaşımız en güzel hizmete layık. Kovancılar’daki Belediye Başkanı ve mahalli ekibe teşekkür ediyorum. İnanıyorum Kovancılar’a hayırlı hizmetler yapılacak. AKSA’ya teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel hayırlı hizmetler nasip olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Bulut tarafından dua edildi ve kurdela kesimi gerçekleştirildi.

Kesim ile birlikte Kovancılar ilçesinin Bağlar mahallesinde ilk doğalgaz akışı sağlanmış oldu.