Kovancılar Belediyesi, ilçenin alt yapı çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte üst yapıda da çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

İlçe merkezinde 13 cadde, sıcak asfalt ile kaplanarak, modern kaldırım döşemeleri ve yağmur suyu döşeme hatları ile kaplanacak.

Çalışmalar için ilk kazma vuruldu.

AKPINAR: BELEDİYE TEŞKİLATI OLARAK ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Bütün altyapımızı bitirdikten sonra tabi çok tepkiler aldık yollarla ilgili. Biz bunun farkındayız. Doğalgaz, elektrik, kanalizasyon… Diğer alt yapılar bittikten sonra bir buçuk yıldır biz bu yollarımızın inşası için elimizden geldiği kadar belediye teşkilatı olarak çalışmalara başladık, projelerimizi hazırladık, finansını ayarladık. Finansının tamamını İlbank üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle, tasarrufuyla gerçekleştiriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, milletvekillerimize, İlbank Genel Müdürlüğü’ne, İlbank Bölge Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKPINAR: MEMLEKETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN DİYORUM

Proje maliyetinin yaklaşık 5 milyon 500 bin civarında olduğunu da aktaran Hacı Akpınar, “Hizmet için çalıştıklarını ifade eden Akpınar, “Bu projemizde 13 tane caddemizin BSK’sı yapılacak. Bu küçük bir iş değil. Yaklaşık 56 bin metrekare BSK yapılacak. 10 bin metrekare modern kaldırımlar döşenecek. Yaklaşık bin kilometre uzunluğunda da yağmur su kanalı döşenecek. Onun da kazmasını bugün vuracağız inşallah. Kaldırımlarımızda engellilerimizi unutmadık. Engelli rampaları, engelli yürüyüş yolu bunun içerisindedir. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

AKPINAR: BİZ HİZMET İÇİN VARIZ

Hizmet için çalıştıklarını ifade eden Akpınar, “Biz hizmet için varız, kavga için yokuz. Kim ne derse desin biz cevap vermeyiz. Biz kendi işimize bakarız. Halkımıza hizmet etmeye çalışırız. Sadece yol yapmıyoruz. Karayollarının bakım binası yıllarca Kovancılar halkı orası mesire alanı yapsınlar diye talep etmişlerdi. 158 dönüm alanı mülkiyeini belediye alarak proje hazırladık. İlgililere duyuruyorum; Önümüzdeki haftada onunda ihalesini gerçekleştireceğiz. Ona da yöresel ürün çalışması, bir dahaki aşamada semt sahaları, güzel bir mesire alanı halkımıza sunacağız inşallah. Bir müjde daha duyurayım; Hamza Bey içme suyundan cazibeli içme suyu almak için yıllarca bir özlem duyduk ve çalıştık. Bir önceki dönemde tahsislerini almıştık. Bu dönemde de geçen dönemin sonunca 1 tonluk içme suyu deposu Devlet Su İşleri tarafından inşa edildi. Geçen hafta Tarım ve Orman Su İşleri Bakanımızın onayıyla 12 kilometrelik içme suyu boru hattı ve içme suyu arıtma tesisinin onayı çıktı. Eylül ayı sonunda Ekim ayı içerisinde bu hattın döşemesi de inşallah gerçekleşecek” dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından okunan kuranı kerim ve edilen dua sonrasında yol, kaldırım ve yağmur suyu hattı için ilk kazma vuruldu.