Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’nde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar alan camii için Kovancılar Halk Kütüphanesi’nde toplantı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıya; Kovancılar Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İlçe Müftüsü Ahmet Bulut, Siyasi Parti Temsilcileri, STK üyeleri ve Kovancılar halkı katıldı.

Toplantıda; 25.12.2020 tarihinde gerçekleştirilen istişare toplantısında Kovancılar Yeni Merkez Camii yapımı ile ilgili tespit edilen eksiklikler ve yeni proje üzerinde yapılan değişiklikler değerlendirildi.

2300 metrekare alana yapılacak olan yeni Camii’nin Külliye projesinde Hanımlar Dergahı, Erkekler Dergahı, 4-6 yaş arası çocuklarımız için Kur'an Kursu - Anaokul , modern kadın ve erkek tuvaletler , çocuk bakım odası, Gençlik Merkezi, kütüphane ve 40 araç kapasiteli kapalı otopark ve oto yıkama tesisi mevcut olup, tasarlanan Merkez Camii Külliye projesi kabul edildi.

KARALOĞLU: VATANDAŞLARIMIZIN İBADETİNE AÇILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yeni Merkez Camii’sinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, “25.12.2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda tanıtımını yaptığımız Yeni Merkez Camii’mizin mimarisinin temel tasarımında kullanılan ve dini açıdan vurguladığımız özelliklerinin yanı sıra camii’mizin görünümündeki estetik dokunuşları ele almıştık. Yapılan toplantı sonucunda tespit ettiğimiz eksiklikler ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayıp, bugün yapmış olduğumuz ikinci istişare toplantımızda; yapılacak olan Yeni Merkez Camii’ nin eklenen özelliklerinin tanıtımını yaptık. İlk toplantımızda belirttiğim gibi, Yeni Merkez Camii’ mizin mimarisinin temel tasarımında kullanılan, biri büyük olmak üzere 99 penceresinin olmasının Allah’ın (C.C.) 99 ismine, ana kubbenin 6 fil ayağına taşıtılmasının, imanın şartlarına ve ana kubbede yapılacak olan 40 pencerenin ise Peygamber Efendimizin (S.A.V.) 40 hadisine atıfta bulunulması amaçlanmıştır. Yeni Merkez Camii’mizin en kısa süre içerisinde bitirilerek vatandaşlarımızın ibadetine açılması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

AKPINAR: MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Akpınar açıklamasında, “İlçemiz halk kütüphanesinde düzenlediğimiz toplantıda İlçemiz Kaymakamı Sayın Bünyamin Karaloğlu, İlçe Müftümüz, Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanları, STK Temsilcilerimiz ve Kanaat Önderlerimiz ile bir araya gelerek son istişare toplantısını gerçekleştirerek, Yeni Merkez Camimizin donatıları ile ilgili istişarelerde bulunarak yeni proje üzerinde görüş birliğine vardık. Kısa süre içerisinde Yeni Merkez Camimizin temelini de atarak, vatandaşlarımızın ibadetine açılması için çalışacağız. Memleketimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.