Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçede çalışmalar devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Hamza Bey Barajından ilçeye içme suyu getirmek için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akpınar gelinen aşama ile ilgili yetkililerde bilgiler aldı…

AKPINAR: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, İçme suyu boru hattı ve depolarının yapım aşamalarının devam ettiğini belirterek, “İlçe merkezimize Hamza Bey İçme suyundan tahsisini aldığımız suyu boru hattı depolarının inşaatı şu anda devam etmektedir. Saniyede 25 litre civarında arıtılmış temiz içme suyunu şehir merkezine kavuşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçe merkezimize bin tonluk su deposu, 12 km uzunluğunda ishale hattı çalışmaları şu anda devam etmektedir” dedi.

AKPINAR: PROJEMİZİN SONUNA YAKLAŞTIK

Yılbaşı sonuna kadar çalışmaların devam edeceğini ifade eden Başkan Akpınar, “Yol sonuna kadar hattın döşenmesinin biteceğini tahminen etmekteyiz. İçme suyu arıtma tesisiniz inşaatının yapılarak yaz ayının sonuna doğru içme suyunu musluklardan akıtacağımızı tahmin ediyoruz. Bu projeye emek veren özellikle bu konuda bize tahsis veren DSİ Genel Müdürlüğüne, ilimiz milletvekillerine, Elâzığ Belediyemize, belediye personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maliyeti yüksek olan bu projenin sonuçlanması için uzun süredir emek vermekteyiz. 5 yıldır bunun mücadelesini vermekteyiz. Allah’a şükürler olsun bu projemizin sonuna yaklaştık” diye kaydetti.