Kovancılar’da korona virüs tedbirleri kapsamında ilçe belediyesi başta hastane olmak üzere kamusal alanlardaki dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

Periyodik aralıklarla yapılan çalışmalarda halkın sağlığı için tüm kurum ve kuruluşlarla hizmete devam ettiklerini belirten Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar,65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Akpınar, evde kal çağrısında da bulundu

Kovancılar Belediyesi ekipleri ilçede Korona virüs tedbirlerine karşın çalışmalarını sürdürüyor.


İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren başkan Akpınar açıklamalarda bulundu.

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar konuyla ilgi yaptığı açıklama da; Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı mücadelemizi 10 Mart 2020 tarihinden itibaren kesintisiz olarak sürdürmekteyiz.

İlçemiz genelinde hastanemiz başta olmak üzere jandarmamız. Emniyet, kaymakamlık, belediyemiz resmi kurumların tamamını, şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapan minibüsler, okullarımız, camilerimiz, cadde ve sokaklar, taksi esnaflarının tamamını, kaldırımlar, otobüs durakları belediyemiz ekiplerince tümüyle dezenfekte ederek halkımızın sağlığını korumaya çalışmaktayız.

Bütün caddelerimiz belirli periyodlarda yıkanarak dezenfekte ediliyor. Zabıta ekiplerimiz fen ekiplerimiz ilçemiz genelindeki halkımız sağlığı için kaymakamlığımızla diğer kurum ve kuruluşlarımız ile hizmeti yürütmekteyiz.

 


Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hizmetini kesintisiz devam ettirmekteyiz. Ayrıca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın gıda desteğini vakfımız ve belediyemiz tarafından kesintisiz olarak devam ettirmekteyiz.

Başkan Akpınar vatandaşlara yaptığı çağrıda; Kovancılar evde kal, Türkiye evde kal, sağlık bul, sevdiklerini koru geleceğe sağlıkla gir dedi.