KPSS Ön lisans Başvuruları Başladı

ÖSYM tarafından KPSS başvuru ve sınav tarihleri duyuruldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) ilk oturumunun tamamlanmasının ardından ön lisans ve ortaöğretim başvuru ile sınav tarihleri merak konusu oldu. ÖSYM’nin yayınladığı 2022 sınav takvimi ile KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuru tarihleri sınav tarihleri netlik kazandı. Buna göre; KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuruları başladı! 2022 KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları ne zaman? İşte sınav tarihleri

KPSS Ön lisans Başvuruları Başladı

Devlet memuru olmak isteyen adaylar KPSS ön lisans, ortaöğretim ve lisans sınav ve başvuru tarihlerini odak noktasına alıyor. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri yani lisans sınavı sona ererken KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvurusu ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavı ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınav ücretlerinin yatırılması ve girilecek oturumu seçerek sınava müracaat edebilecekler. İşte 2022 ÖSYM takvimi ile KPSS ön lisans ve ortaöğretim başvuru ve sınav tarihleri…

2022 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI!

ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 sınav takvime göre; KPSS Ön lisans başvuruları, 3 Ağustos'ta başladı ve 15 Ağustos tarihinde son bulacak. Sınav ise 2 Ekim'de gerçekleşecek.

2022-KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARININ ALINMASI

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ön Lisans), 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Sınava başvurular, 03 – 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. 27 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) başvuruları ise 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-KPSS Ön Lisans kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmekte.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137