Kubbeli cami ve kuran Kursu’nun açılışı dualarla yapıldı.

Açılışa Ak Parti Elazığ Milltevekili Zülfü Demirbağ, İl Müftüsü Selami Aydın, hayırseverler, Fırat Üniversitesi Öğretim üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“ilim öğrenmek kadına da, erkeğe de farzdır” ayeti ile sözlerine başlayan İl Müftüsü Selami Aydın, Elazığ’ın 4-6 yaş kuran kursu yapımında Türkiye’de ilk sırada olduğunu söyledi.

AYDIN: TÜRKİYE’DE İLK SIRADAYIZ

İl Müftüsü Selami Aydın, “ İlim öğrenmek kadına da, erkeğe de farzdır Efendimiz (a.s.m) ilim Çin’de de olsa gidip arayıp bulun diyor. İlim mükminin yetiğidir nerede bulursa orada alsın. Bizde ayetlerden ve hadisi şeriflerden hareketle ilim ve öğrenme konusunda müftülüğümüz olarak Elazığ’ımızda gerekli çalışmaları yapıyoruz. 4- 6 yaş Kur’an kursu yapımında Türkiye’de ilk sıradayız. Türkiye’de sınıf sayımızı en fazla yüzde altmış beş oranlarla arttıran iliz” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ cami ve kuran kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek camilerin önemine değindi.

DEMİRBAĞ: BURADA 4- 6 YAŞ ÇOCUKLARIMIZ DİNLİ, İMANLI, KUR’ ANINI ÖĞRENECEKLER

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “ Camiler çok önemli önemine atıfta bulundular ama Kur’an kursları da cami kadar hatta daha fazla önemli. Zira burada 4- 6 yaş çocuklarımız dinli, imanlı, Kur’ anını öğrenecekler, Peygamber Fendimizi öğrenecekler, sünnetine itibar edecekler bunlar çok önemli. İnşallah mahalle sakinlerimiz bu konuda gerekli hassasiyeti gösterir çocuklarını buraya gönderirler. Okul öncesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek dinini, inancını öğrenmek suretiyle geleceğe ışık tutarlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından caminin ve kuran kursunun açılışı dualarla yapıldı.

Açılışın ardından Milletvekili Demirbağ ve beraberindekiler kuran kursunu gezerek çocuklarla bir araya geldi.