Yıldız Akdemir, evinden okula gittiği sırada yolda bulduğu parayı en yakın esnafa verdi.

Esnaf küçük çocuğun büyük davranışını taktir ederek durumu Okul Müdürüne aktararak öğrencinin ödüllendirilmesini istedi.

BAK: ONURE ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ MÜDÜR BEY’DEN RİCA ETTİM

Esnaf Nurettin Bak, “Geçen gün bir kız çocuğu işletmemize kafasını uzattı çalışmamız esnasında. Bir miktar para bulduğunu ve bu paranın bize ait olup olmadığını sordu. Aramızda yaklaşık 30 metremiz vardı. Kendisinden önünde bulunan yemekhane masasının üzerine koymasını istedim. Kendisi bırakıp çıkıp gitti. O esnada tabi o kız çocuğuna o para bize ait değil, kendisinin geri götürmesinden se oraya koyunca o kız çocuğunu nasıl ödüllendiririz diye aklımıza ilk gelen o olmuştu. Hangi okulda olduğunu sormadım, çünkü güzergahımızın Kazım Kazabekir olduğunu düşündüğüm için direk Müdür Bey’in yanına geldim. Müdür Bey’den sordum kendileri de odasına davet etti. Bunun için bir şeyler yapılmasını, onure edilmesini ve gelecekteki diğer genç çocuklarımıza, ailelerine iyi örnek teşkil edecek bir davranış olduğunu ve bunu onure etmemiz gerektiğini Müdür Bey’den rica ettim” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: NE KADAR ÖRNEK OLABİLECEK BİR DAVRANIŞTA BULUNDUĞUNU ONLARA AÇIKLADIK

Okul müdürü Yunus Çelik, “Bu davranış esnafımızın çok hoşuna gidiyor. Bizimle irtibata geçti, dedi ki; ‘biz bu güzel davranışı, bu onurlu davranışı tüm kamuoyuyla paylaşalım, duyuralım, Yıldız’larımızın sayısı çoğalsın’ biz de olumlu yaklaştık. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bilgi verdik, onlarda olumlu yaklaştılar. Biraz önce Bayrak töreninde öğrencilerimize duyuruyu yaptık, öğrencilerimize Yıldız Akdemir öğrencimizin ne kadar güzel bir davranışta, ne kadar örnek olabilecek bir davranışta bulunduğunu onlara açıkladık. Ve kendisine küçük ödüller verdik” şeklinde konuştu.

ORMANOĞLU: ALLAH YILDIZ’LARIMIZIN SAYISINI ARTTIRSIN

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Allah Yıldız’larımızın, Yıldız gibi öğrencilerimizin sayısını arttırsın. Bu memleketin ahlaklı, erdemli, dürüst, çalışkan öğrencilere sizin gibi çalışkan öğrencilere ihtiyacı var. Bu güzel davranıştan dolayı kızımız Yıldız’ı, öğretmenini, anne babasını ve ekip olarka sizi kutluyorum. Bugün özellikle misafiriniz olduk, Yıldız’la tanışmaya geldik. Allah emeğinizi boşa götürmesin, Allah Yıldız’larımızın sayısını arttırsın” dedi.

ÇALIŞKAN: VERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR ÜRÜNÜ

Yıldız’ın matematik öğretmeni, Aydın Çalışkan ise, “Kurum olarak değer eğitimine verdiğimiz önemin bir ürünü olarak yorumlamak istiyorum.

MAHALLE MUHTARINDAN HEDİYE

Mahalle muhtarı Hacı Güneş de Yıldız’ı tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

AKDEMİR: ÇOCUKLARA HER ZAMAN DİYORUM HARAM YEMEYİN

Yıldız Akdemir’in babası Ömer Akdemir, “Salıbaba’da yaşıyorum. Durumum yok, parkeci de çalışıyorum. Şu anda parkeci de kapanmış, 5 tane çocuğum var. Çocuklara her zaman diyorum haram yemeyin. Biz dedelerden böyleyiz. Bize babam böyle öğretmiş, bizde çocuklara böyle öğretiyoruz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL