Peygamber Sevdalıları Derneği Elazığ İl Başkanlığı Kudüs Günü nedeniyle PTT Meydanı’nda açıklama yaptı.

Ramazanın son Cumasında idrak edilen Kudüs Günü için düzenlenen program Veysel Kar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber Sevdalıları Derneği Elazığ İl Başkanı Erkan Yaman, İslam dünyasının ilk kıblesi olan Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için fedakarlık yapılması gerektiğini söyledi.

Salatü selam insanlara yaşayarak istikameti göstermek ve önderlik etmek üzere gönderilen varlığı aleme Rahmet olan Hz.Muhammed’edir. Bugün Dünya Kudüs Günü, bugün günlerden Kudüs. Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için dua da. Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için. Gün Kudüs ve Gazze için fedakarlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür. Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır. Kudüs Peygamberimiz Hz. Muhammed’in şanı yüce Allah’ın emri ile sırrı kainat ve sırrı hakikatin bazı ayetlerini gösterilmek üzere bir gece Mescidi Haramdan çevresi mübarek kılınan Mescidi Aksa’ya götürülmesi ile İsa olayının ve Miraca çıkışının yaşandığı muhterem bir diyarı İslam’dır” dedi.

Konuşmaların ardından eller semaya açıldı, Kudüs’ün kurtuluşu için dualar edildi.

Elazığ’da Sağanak Yağış Etkili Oldu Elazığ’da Sağanak Yağış Etkili Oldu