Elazığ Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları ikinci oturumuyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri, Malatya Caddesi Tofaş Kavşağı ve Baskil Yolu Kavşağı arasındaki gidiş dönüş yoluna çift şeritli bisiklet yolu yapılması ile ilgili gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

ARAÇ ALIMI GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Meclisi’nde, 35 adet camlı koltuklu kamyonet, 26 adet çift kabinli kamyonet ve 4 adet minibüs alınması ile ilgili komisyon raporunu da görüştü.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç, belediyenin kiralık araçlarının sayısını sordu.. Koç’a cevap veren Başkan Şerifoğulları, kiralık araç sayısını azalttıklarını söyledi.

Başkan Şerifoğulları, araç takip sistemi ile araçların nerelerde kullanıldığının takip edildiğini ifade etti.

FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ İÇİN BELEDİYE YETKİLENDİRME İSTEDİ

Mecliste, Fethi Sekin Külliyesi’nin yapımında iş ve işlemleri yürütmek amacıyla Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesini görüştü. Madde ile ilgili Başkan Şerifoğulları açıklamalarda bulunarak, külliyeyi Belediyenin tamamlayacağını söyledi.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Alpay Gökçe, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Daha sonra sözü İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Gültekin Koç aldı. Koç, konunun rant haline dönüştürüldüğünü ifade etti. Ardından Başkan Şerifoğulları değerlendirmelerde bulundu…

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

KARAYOLLARINA AİT ARSA DA GÖRÜŞÜLDÜ

Mecliste alınan diğer bir karar ile birlikte Akpınar Mahallesi’nde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait alana otopark, kapalı semt pazarı ve yeşil alan yapılması için belediye başkanını yetki verdi

Arsa satışı ile ilgili gündem maddeleri görüşülürken, MHP’den destek alamayınca Başkan Şerifoğuları, MHP’li Meclis üyesi Susmaz’a, “içinizi dar etmeyin, içinizi dar ettiğiniz için arsaları satamıyoruz” dedi.

İmar komisyonu raporları görüşüldüğü sırada söz MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz, yeşil alanın cami alanına çevrilmesine onay vermediğini belirterek, çekimser kalacağını belirtti. Bu sözlerin ardından salonda gülüşmelere neden olan konuşmalar geçti.

MECLİS GERİLDİ

Toplantı sonunda söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Murat Akkoç, Fethi Sekin Külliyesi’nin yapımının Mecliste siyasi partilere mal edilmemesini istediğini söyledi ve bu sözün üzerine meclis gerildi…

VİDEO