Kültür Adamı Mustafa Alçiçek'i Kaybettik

Elazığ'ın yetiştirmiş olduğu ünlü isimlerden Mustafa Alçiçek hayatını kaybetti...

Kültür Adamı Mustafa Alçiçek'i Kaybettik

Elazığ'ın yetiştirmiş olduğu ünlü isimlerde kültür adamı Mustafa Alçiçek akşam saatlerinde hayatını kaybetti...

Harput ve Elazığ'ın kültürel anlamda gelişimi için yoğun çaba sarf eden Mustafa Alçiçek sevenlerine veda etti. 

Merhum Alçiçek için Salı günü İkindi namazına müteakip İzzetpaşa Camisinde cenaze namazı kılınacak. Kılınacak cenaze namazının ardından merhum Alçiçek Harput'taki aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak. 

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Müjgan Halis, yıllar önce Mustafa Alçiçek'i köşesine taşımış ve övgüyle bahsetmişti.

Müjgan Halis köşe yazısında; "Elazığ demek Harput demek. Harput'ta da ilk görmeniz gereken yer, eski bir Elazığ konağının restore edilmesiyle kültür hayatına kazandırılan Şefik Gül Kültür Evi. Gülsan Şirketler Grubu'nun restorasyonunu yaptırdığı evin sorumlusu Mustafa Alçiçek (66), şehrin kültür elçisi ve bir Elazığ sevdalısı. Öyle ki, Yıldız Üniversitesi'ndeki mühendislik eğitimini bırakarak, Elazığ'da mühendislik eğitimi alacak kadar memleketini seviyor. Mekana açılan kapıda sizi biri kadın, biri erkek için olmak üzere iki kapı tokmağı karşılar. Kapıyı çalınca çıkardıkları ayrı seslerle ev sahibine sizi tanıtır. Karşılanmanız için de bu habere göre bir kadın veya bir erkek teşrif eder. Evin bütün odalarına şehrin semtlerinin adı verilmiş. Misafir odası, kadınların odası, oturma odasında kentin el işçiliğinin ürünleri kullanılmış. Evin yaklaşık 200 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Saraylı Muharrem Ağa tarafından yaptırılan ev, 1890 yılında 100 Osmanlı lirası karşılığında Harput eşrafından Huylu Mamogillerden Mustafa Efendi'ye satmış. Sonraki yıllarda sık sık el değiştiren ev; 2005 yılında müzeye dönüştürülmüş ve bu restorasyon bütün Harput'un yapısını değiştirmiş. Bütün tarihi evler tek tek onarılmaya ve birçoğu restorana dönüştürülmeye başlamış" demişti. 

Elazığ Son Haber ailesi olarak merhum Mustafa Alçiçek'e Allah'tan rahmetli kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz... 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 00:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137