Elazığ’ın Kültür ve Musiki camiası, Elazığ- Harput Folklor Turizm Derneği’nde toplandı.

Dernek binasından düzenlenen programa ayrıca 1991 yılında UNESCO Uluslararası Dans Konseyi Milli Komitesi üyeliğine seçilen Devlet Halk Danslar Kurucusu ve Devlet Sanatçısı Mustafa Turan’da katıldı.

AKGÜNEŞ: HALK EVLERİNİN KAPANMASIYLA BİRLİKTE ELAZIĞ- HARPUT FOLKLOR TURİZM DERNEĞİ OLARAK FAALİYETİMİZE DEVAM ETTİK

Sohbet ortamında geçen programda konuşan EFTUD Başkanı Ziyaddin Akgüneş, derneğin geçmişi ile ilgili bilgiler vererek: “derneğimiz 1947 yılında Fikret Memişoğlu tarafından kurulan bir dernek. Fikret Memişoğlu’nun vefatından sonra bir dönem de Fikret Ek ile devam etmişiz. Daha sonra Halk Evleri olarak devam etmişiz 1980 yılına kadar. Halk evlerinin kapanmasıyla birlikte Elazığ- Harput Folklor Turizm Derneği olarak faaliyetimize devam ettik. bugüne kadar da devam ettiriyoruz. Kısaca 75 yıllık bir derneğiz. Bu dernek çatısı altında aynı şahıslar ve aynı kişiler devam ettirerek bu zamana getirdik. İnşallah bizden sonrakiler de devam ettirecek” ifadelerini kullandı.

TURAN: ARKADAŞLARLA TANIŞTIRDI BENİ

Dernekle tanışma serüvenini anlatan Devlet Sanatçısı Mustafa Turan da: “53’den 66’ya kadar hizmetinde bulunan bir kişiyim. 53 yılında Fikret Memişoğlu, ortaokulda bizler oynarken seyrediyor ve diyor ki: o baştaki çocuğu bana getirin. Tabi benim dünyadan haberim yok Fikret Memişoğlu kimdir? Nedir ne değildir? Yanına gittim beni derneğe davet etti. Arkadaşlarla tanıştırdı beni. Bu arkadaşlarla beraber çalışacaksın dedi. Genellikle kendisi öğretirdi bize” şeklinde konuştu.

Program Musiki dinletisi ile son buldu.