Sezon başından itibaren profesyonel takımlarımız olan Elazığspor ve Elazığ Karakoçan takımlarına evsahipliği yapan Doğukent Butik stadyumu, yoğun maç trafiği ve olumsuz hava şartlarının da oluşması nedeniyle zeminin bozulmasıyla karşı karşıya…

Bu nedenle zeminin korunmasını sağlamak amacıyla ilimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ASKF Başkanlığı ile Elazığspor ve Karakoçanspor FK.kulübü yöneticileri ve Futbol il temsilciliği bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptılar.

Yapılan toplantıya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, ASKF Başkanı Mustafa Gür, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk ve Teknik Direktör Orhan Kaynak, TFF il temsilcisi Turgut Kılınç, Elazığ Karakoçan Spor Kulübü İkinci Başkanı Serkan Gündoğdu ve Elazığ Karakoçan Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Önder Çınar katılarak, stad ve tesisler ile ilgili istişarede bulundular.
Toplantının en önemli konusu olan Doğukent stadyumundaki maç trafiğinden dolayı bir takımımızın bu süreçte iç saha maçlarını Gençlik merkezi sentetik sahada oynama teklifi; Elazığspor ve Elazığ Karakoçan FK takımları tarafından kabul görmedi.



Her iki kulüp başkan ve hocaları maçlarını doğal çim zemin olan Doğukent stadyumunda oynamada ısrarlı olduklarını yetkililere ilettiler.

Bu durumun ardından konuyu TFF’ye iletecek olan yetkililer, yoğun maç trafiğinden ve olumsuz hava şartlarından dolayı Doğukent doğal çiminin bunu kaldıramayacağını ve bozulmaya yüz tutacağını belirtirlerken, bunun zararını da kulüplerin yaşayacağını ifade ettiler.