İl Müftülüğü 4 – 6 yaş Kur’an- Kerim Kursunda eğitimini tamamlayan çocuklar için Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Parkı’nda “Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği” düzenledi.

Çuval yarışı ve halat çekme gibi çeşitli aktivitelerin yer aldığı şenlikte çocuklar günün tadını çıkardı.

İl Müftüsü Selami Aydın’da çocukların mutluluğuna eşlik etmeyi ihmal etmedi.

AYDIN: ELAZIĞ’DA YÜZDE 59 ORANLA TÜRKİYE’DE KUR’AN KURSUNDA 4-6 YAŞTA EN ÖNDEYİZ

Kur’an-ı Kerim Kurslarında çocuklara birçok eğitimin verildiğini ifade eden İl Müftüsü Selami Aydın, “4-6 yaş Kur’an kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim değil, bunun dışında çocuklarımız okumayı öğreniyorlar, harfleri tanıyorlar. Bazı alışkanlıkları öğreniyorlar. Edeptir, terbiyedir, ahlaki davranışları öğreniyorlar. Emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı 4-6 yaş Kur’an kursumuza gönderen velilere çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Elazığ halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Elazığ’da yüzde 59 oranla Türkiye’de 4-6 yaşta en öndeyiz. Hızlı bir artış var. Milletimiz buna sahip çıktı. Diyanet İşleri Başkanımızın bu konuyla ilgili çok büyük teşvikleri var. Biz onun rehberliğinde yurdun her bir köşesinde 4-6 yaş Kur’an kursunu açıyoruz. Açmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

COŞKUN: ÇOCUKLARIMIZA ÇOK GÜZEL, ÇOK ETKİLİ PROGRAMLAR DÜZENLENİYOR

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammet Coşkun, “Güzel bir etkinliğin ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben buradan sayın müftüme, müftü yardımcılarıma, hoca hanımlarıma ve özelikle müdürüme çok teşekkür ediyorum. Tabi 4-6 yaş Kur’an kursumuz tabi 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuz bizim Doğukentimizde mevcut. Özellikle bizim cami dernek başkanlığını yürüttüğüm Takva camimizde sayın hocamızla birlikte gerçekten minik çocuklarımıza çok güzel, çok etkili programlar düzenleniyor. Ben bu anlamda sayın müftüme, müftü yardımcıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AYDOĞDU: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu da, “Sayın hocamın önderliğinde başkanlığımızın talimatıyla hem velilerimizi hem ihtiyaç odaklı yetişkin kurslarımızdaki öğrencilerimizi 4-6 yaş minik yavrularımızla buluşturup onlara kadim oyunlar oynatma etkinliğini sayın hocamın bütün emeğiyle, büyük emekleriyle Müftü Yardımcımız Hatice hanım ve burada bize katkı sunan muhtarıma ben teşekkür ediyorum” dedi.