Elazığ Belediyesi, İl Müftülüğü ve Bölge Camisi Derneği’nin düzenlediği iftar programında sokağa masalar bırakıldı, dev iftar sofrası kuruldu.

Bölge Camisi sokağında kurulan iftar sofrasına AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Müftüsü Selami Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Program Dünya Kuran’ı Kerim Okuma Yarışması Birincisi Habip Deveci’nin okuduğu Kuran’ı kerim ile başladı.

ŞİMŞEK: GÜZEL BİR PROGRAM OLUYOR

Elazığ Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Şimşek, “Camimiz, caddemiz, sokağımız doldu. Çocuğuyla genciyle hepimiz büyük bir izdiham yaşıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Güzel bir program oluyor. Onun iin Allah hepinizden razı olsun. İnşallah sahur yemeğimiz de var. Camimiz sabaha kadar açık olacak. Yatsı namazından sonra tespih namazından sonra hırka-i şerif yine açılacak. Bir burayı bu kadar güzel şenlikli görüyoruz. İnşallah seneye bundan daha güzellerini yapacağız. Şu anda eksiklerimiz var görüyoruz. Böyle bu kadar olacağını hiç birimiz tahmin edemiyorduk” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHRE ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER YAPABİLME ADINA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Programa katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bin aydan daha hayırlı bir gece olarak adlandırılan bu gecede Kur’an-ı Kerim indirilmiştir. Bu gecenin feyzinden en iyi şekilde istifade edebilme adına ve öncelikle rabbimizle, kendimizle, çevremizle ve tüm kainatla olan ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzerine tekrar güncelleyebilme adına çok güzel bir fırsat bu gece. Rabbim yapmış olduğumuz ibadetleri kabul buyursun. Bizler sizler için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu şehri daha müreffeh daha gelişmiş bir şehir kılabilme adına ekibimizle birlikte sahadayız. Sadece bu gece sizden dua istiyoruz. Sizlerin yapacağı dualarla inşallah bu şehre çok daha güzel hizmetler yapabilme adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rabbim bir kez daha gecemizi hayırlı kılsın” şeklinde konuştu.

Deprem ve pandemi ile birlikte geçirilen zor günlerin ardından kurulan iftar sofrasında bir araya gelen Elazığlılar, ramazanın coşkusunu yaşadı.

Kadını, erkeği, yaşlısı genci, çocuğu aynı sofrada buluştu, sokakta unutulmaz bir tablo oluştu.