Harput Koleji tarafından kutlu doğum haftası programı düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

TOPYILDIZ: SAADET ASRININ GÜNEŞİNİN TÜM DÜNYAYI AYDINLATTIĞINI GÖRÜYORUZ

Harput Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şulegül Topyıldız, “Bundan yıllar önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü, zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç meselesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. 23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AYAZ: GÜZEL BİR GÜN DÜZENLEMİŞLER

Harput Koleji Kurucu Müdürü Zafer Ayaz, “Harput Koleji çok kısa bir süre önce kuruldu. Bu kurulmadan sonra bir sürü yeni olaylar, yeni açıldığımız için hengameler yaşadık. Ama buna rağmen Orhan Müdürümün eşliğinde Arzu hocam ve Şule hocamla güzel bir gece ve güzel bir gün düzenlemişler. İki cihan Peygamberi S.A.V. Mevlid-i Nebi gününe hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÜMMETİ OLMAYA LAYIK BİR ŞEKİLDE MÜMKÜN OLDUĞUNDA YAŞAMAMIZ LAZIM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Bu yıl dönümüyle birlikte de sosyal medyada milli manevi değerlerimizin, ahlaki değerlerimizin aşındırdığı bir süreci yaşıyoruz. Tamamen böyle dünyevi zevklere, hadiselere ışık tutan, kirleten bir sosyal medya anlayışıyla maalesef milli manevi değerlerimiz çok büyük zarar görüyor. Böyle bir atmosferde bu etkinliğin düzenlenmesi gerçekten manidar. Ben Zafer Bey başta olmak üzere Harput Koleji’nin yöneticilerini, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gençlere, çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Peygamber efendimizin ümmeti olmaya layık bir şekilde mümkün olduğunda yaşamamız lazım” dedi.

Konuşmaların ardından program okul öğrencilerinin etkinlikleri ile devam etti.