KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

KYK yurt başvurusu için öğrenciler bekliyor.

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Bu yıl üniversite eğitimine başlayacak olan ya da henüz bir yurda yerleşemeyen öğrencilerin başvuru yapacağı KYK yurt başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılacak açıklama merakla beklenirken, henüz konu hakkında bir açıklama gelmedi.

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından bir üniversiteye yerleşen öğrenciler bu kez barınma ihtiyaçlarını karşılamak için KYK yurt başvuru işlemlerini bekliyor.

KYK yurt başvurusu sürecinin ne zaman başlayacağı araştırılırken, gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi ancak henüz KYK yurt başvuruları hakkında bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl 12 Eylül tarihinde tamamlanan KYK yurt başvurularının bu yıl da yakın tarihlerde tamamlanacağı düşünülüyor. KYK yurt başvurusu sürecinin ardından ise kredi ve burs başvuru işlemleri başlayacak.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl eylül ayının başında toplanan KYK yurt başvurularının bu yılda aynı dönemde yapılması bekleniyor. Öğrenciler KYK yurt başvuru işlemlerini yine e-Devlet Kapısı üzerinden, Gençlik ve Spor Bakanlığı işlemlerinden yapabilecek.

KYK yurt başvurularının ardından ise sonuçlar öğrencilerle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden paylaşılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137