Bu yıl “Hayatta Mutlu Ol, Sen Her zaman, unutma Her çocuk Bir kahraman” sloganıyla kutlanan Lösemili Çocuklar Haftasında LÖSEV, turuncu maske takarak farkındalık oluşturuyor.

LÖSEV İl Temsilcisi Ayşe Kavak beraberinde Lösemi hastası Miray ile birlikte medya grubumuza gelerek, gerçekleştirecekleri programlarla ilgili bilgi verdi.

KAVAK: TÜRKİYE’DE LÖSEV OLARAK TURUNCU MASKELERLE FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ayşe Kavak, “Tüm Türkiye’de şu an 2-8 Kasım Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasını kutluyoruz. Vakfımız 1998 yılından beri 2-8 Kasım haftasını mutlaka kutlar. Çünkü bizim için değerli olan lösemili çocuklarımızın sadece hastalık döneminde değil, daha sonra da hatırladığımızı hep gösteririz. Onlar için etkinlikler yaparız, eğlenceler hazırlarız. Tabi pandemi sürecinde bunu yapamıyoruz ama biz onların her daim yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Özellikle farkındalık yaratmak için turuncu maskeyi tercih ettik. Şu an tüm Türkiye’de LÖSEV olarak turuncu maskelerle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. LÖSEV temsilciliği olarak da çeşitli ziyaretler yapacağız. Hastane ziyaretlerimiz olacak. Yine hastalarımızı ziyaret edeceğiz. Onların yine yanında olduğumuzu göstermeye çalışacağız. LÖSEV kapı kapı gezip para toplar mı? Bağış toplar mı? En çok sorulan soru bu. Kesinlikle böyle bir şey yok. LÖSEV’in böyle bir çalışması yok. Bizlere ulaşmak isteyenler internet aracılığıyla ulaşabilirler web sitemizden. Bunun haricinde yapamayanlar en kısa yoldan bankalara, postahaneden 3600’a gönderebilirler. Bunun yanı sıra ücretsiz bağış ekranımız var bizim. Oradan gidip bankalardan istedikleri gibi bağış yapabilirler” ifadelerini kullandı.

KAVAK: ELİMİZDEN GELDİĞİ KADARIYLA BU KONUDA DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

İİl Temsilcisi Kavak, “Öncelikle lösemili çocuklarımıza moral tavsiye ediyoruz. Çünkü kemoterapinin yanında en iyi ilaç moral. Onlar tabi ki çocuk oldukları için onların çok daha ihtiyaçları var. Bizler LÖSEV olarak onlara elimizden geldiği kadarıyla bu konuda destek vermeye çalışıyoruz ama tabi ki küçük de oldukları için biraz sıkıntıları oluyor. Biz ailelerine ve çevredeki insanlara onlara hoşgörü ve güler yüz göstermelerini istiyoruz” dedi.