Maden Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi arasında belediye çalışanlarının yüzünü güldürecek toplu iş sözleşmesinin protokolü imzalandı.

Toplu İş sözleşmesinin taraflarından Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, işçilerin karşısında değil, yanında olan bir başkan olduğunu kaydetti.

YAVUZ: İŞÇİLERİMİZİN BELEDİYELERİNE SAHİP ÇIKMALARINI DİLİYORUM

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “Kazım başkanımız işini layığıyla savunan işçinin hakkını virgülüne noktasına kadar hem iyi bilen hem iyi savunan bir sendika temsilcimiz. Onun işçi haklarını nasıl savunduğuna şahit olduğum için kendisine çok müteşekkirim. Ama bizlerde işçilerin karşısında olan bir belediye başkanı anlayışında değiliz. Biz inancımız gereği işçinin alın terinin hakkını verilmesi gerektiği düşünen bir belediye ve belediye başkanıyız. Elazığ şartlarında belediyenin imkanı da göz önünde bulundurulduğu zaman zannedersem en iyi zammı veren belediyelerden biriyiz. İşçilerimize helali hoş olsun. İşçilerimizin belediyelerine sahip çıkmalarını diliyorum” diye kaydetti.  

Hizmet iş sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Maden Belediyesi çalışanlarının maaşlarına ilk yıl geçerli olmak üzere yüzde 23, ikinci yıl için ise yüzde 10’luk bir zam yapılacağını söyledi.

CAVLI: BELEDİYENİN ZOR İMKANLARI İÇERİSİNDE BU ZAMMI VEREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Hizmet iş sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, “Maden’de bulunmamızın sebebi belediye ile hizmet iş sendikamızın arasında yapılan toplu iş sözleşmenin imza törenidir. Yapmış olduğumuz sözleşme ile birinci yıl işçi arkadaşlarımıza yüzde 23 ikinci yıl ise yüzde 10’luk bir zam almış bulunmaktayız. Bu belediyenin zor imkanları içerisinde bu zammı veren belediye başkanımıza teşekkür eder saygılar sunarız. Almış olduğumuz zammı işçi arkadaşlarımız ailesi ile beraber sağlıklı huzurlu içerisinde yemelerini niyaz ederim” diye kaydetti.